MAN - Vaihtoautot

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden Vuoden Pakettiauto Suomessa 2017 on 90 vuotista taivalta Suomessa viettävän Fordin myyntimenestysmalli Ford Transit Custom. Mittelö pakettiautorintamalla heijastelee markkinoita ja oli hyvin tasainen.

Tänä vuonna tapahtunut Transitin moottoriuudistus on onnistunut. Transitin Customin teho ja vääntö on kasvanut, mutta polttoaineenkulutus ja päästöt pienentyneet. Kiitosta Euro 2,0-litrainen EcoBlue TDCi-moottori sai erityisesti hyvästä väännöstä pienillä kierroksilla ja hiljaisesta käyntiäänestä.

Fordin vakiintunut huolto- ja palveluverkko on levittäytynyt laajalti. Huoltopuolella Ford saa kiitosta siitä, että uuden moottorin huolto-ohjelman mukaiset kustannukset ovat aiempaa alemmat ja huoltoväli on pidentynyt 2 vuoteen/60 000 kilometriin.

Auto, tekniikka ja kuljetus -lehden toimitus on valinnut yhdessä lukijoidensa kanssa vuoden hyötyauton Suomessa aina vuodesta 1982 alkaen. Myös muut äänestettävissä olleet pakettiautomerkit keräsivät kiitettävästi ääniä.