MAN - Vaihtoautot

Työkoneiden luokitusjärjestelmää on täydennetty traktoreiden luokituksilla.

– Traktoriluokitus on laadittu yhteistyössä traktoreiden valmistajien, maahantuojien, myyjien ja traktoriurakoitsijoiden kanssa, kertoo asiantuntija Ville Järvinen Koneyrittäjien liitosta.

Luokitus perustuu traktorin nimellistehoon kilowatteina. Sen lisäksi luokitustaulukossa näkyy traktorin ilmoitettu työpaino ilman lisälaitteita. Nämä kaksi tekijää vaikuttavat eniten millainen traktori tiettyihin työtehtäviin vaaditaan.

Koneluokitus-järjestelmä on maarakennusalan riippumattomien toimijoiden yhdessä luoma järjestelmä, jonka tarkoituksena on helpottaa työkoneiden tilaamista ja kilpailuttamista laatimalla työkoneille erilaiset koneluokat.

Yrittäjän tai yrityksen kannattaa vaatia tieto työkoneen luokituksesta ja CE-vaatimustenmukaisuudesta koneen myyjältä ennen kaupan solmimista. Näin on erityisesti, jos työkonetta hankitaan tarjouskilpailuun, jossa käytetään koneluokituksia apuna. Palvelun tilaajat käyttävät usein koneluokitusta apuna kone- ja kuljetuspalveluiden tarjouspyynnöissään. Koneluokitusjärjestelmään on laadittu luokitus myös erikoistraktoreille ympäristön- ja kiinteistönhoidon töihin, joissa on etu- ja/tai takatyölaitekiinnitys.

Traktoreiden luokitus löytyy osoitteesta: www.koneluokitus.fi