MAN - Vaihtoautot

Sisu Auton omistajayhtiö Suomen Erikoisajoneuvot Oy ja kiinalainen kuorma-autovalmistaja JAC (Anhui Jianghui Automobile Co.ltd) ovat 5.2.2015 allekirjoittaneet vuoden 2018 loppuun saakka ulottuvan yhteistyösopimuksen JAC:n raskaiden kuorma-autojen sekä JAC:n paikallisen toimittajaverkoston kehittämisestä.

Hefeissä, Kiinassa solmittu arvoltaan 24 miljoonan euron arvoinen sopimus on jatkoa vuonna 2013 aloitetulle kehitysprojektille.

JAC tuottaa henkilö- paketti- ja kuorma-autoja sekä Kiinaan että vientimarkkinoille. Sisun kanssa solmitun yhteistyön päätavoitteena on vastata Kiinan edelleen kasvavaan kotimarkkinoiden kysyntään tavanomaista laadukkaammilla tuotteilla ja samalla vahvistaa JAC:n asemaa kiristyvässä kilpailussa tuontimerkkejä vastaan.    

Sisu Auto ilmoittaa samassa yhteydessä, että serbialaisen kuorma-autovalmistaja Korporacia Fabrika Automobila Priboj’n (FAP) kanssa aikaisemmin käynnistetyt neuvottelut toiminnan siirtämisestä suomalaisyhtiön haltuun etenevät suunnitellusti.

Toteutuneiden sopimusneuvotteluiden pohjalta Sisu Autolle on syntynyt tarve suunnittelu- ja projektihenkilöstön lisärekrytointiin. Rekrytointi on tarkoitus aloittaa vielä tämän kevään kuluessa.