Scania-juhlakiertue

(Kuva © VR Group)

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo velvoittavansa VR:n harjoittamaan korvaavaa liikennettä niillä yhteysväleillä, joilla raideliikenne ostoliikenteenä maaliskuun lopussa lakkaisi ja joille junaliikennettä ei muilla ratkaisuilla syntyisi. Päätös on voimassa 27.3.-10.12.2016.

Velvoiteliikennettä lisätään väleille Tampere–Vilppula–Keuruu, Joensuu–Nurmes, Pieksämäki–Joensuu-yhteysvälin rataosalle Varkaus–Joensuu ja välille Jyväskylä–Haapamäki–Seinäjoki. Liikennetarjonta on kuitenkin paikoin suppeampaa kuin aiempi ostoliikennetarjonta.

Lisäksi HSL on saanut liikenne- ja viestintäministeriöltä valtuutuksen toimia ministeriön toimivalta-alueella ja hankkia Y-junan korvaavaa junaliikennettä arkipäivien ruuhkatunneiksi Helsingin ja Siuntion välille.

Liikenne- ja viestintäministeriön ostaman junaliikenteen päättyessä Inkoossa VR on sitoutunut järjestämään arkipäiviksi Inkoon asemalta väliaikaisen korvaavan liityntäliikenteen Kirkkonummen asemalle. Yhteys järjestetään siten, että asemalta on liityntäyhteys kolmelle Helsinkiin menevälle junalle ja kolmelle Helsingistä tulevalle junalle. Järjestely on väliaikainen ja voimassa 27.3.-10.12.2016.