MAN - Nopeaan toimitukseen

Volvo Trucks, IKEA Industry ja Raben Group ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen päästöttömistä raskaista kuljetuksista. IKEA ottaa käyttöön Volvon raskaita sähkökuorma-autoja sisäisissä kuljetuksissa Raben Groupin operoimissa kahdessa Zbąszynekin tehtaassa Puolassa. Testistä saatuja kokemuksia hyödynnetään kuljetustoiminnan sähköistämiseen suuremmassa mittakaavassa laajemmassa kuljetusverkostossa.

IKEA on suuri kuljetusten ostaja, jolla on yli kaksi miljoonaa lähetystä vuosittain maailmanlaajuisesti. Raskaiden ajoneuvojen sähköistäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta se saavuttaisi strategisen ilmastotavoitteensa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä tuotekuljetuksissa -70 % lähetystä kohden*. Kuljetusten sähköistäminen on yksi ratkaisuista ilmastonmuutoksen perimmäisiin syihin puuttumiseksi.

Nyt IKEA Industry, Volvo Trucks ja Raben Group ovat yhdistäneet voimansa Puolassa ottaakseen käyttöön nollapäästöisiä Volvo FM Electric -kuorma-autoja. Ajoneuvoja käytetään sisäisten tavaravirtojen hoitamiseen kahden IKEA Industry -tehtaan välillä, jotka sijaitsevat 14 kilometrin päässä toisistaan Zbąszynekissä ja Babimostissa Länsi-Puolassa.

Kuorma-autot ladataan IKEA Industryn tuotantolaitoksissa käyttämällä uusiutuvaa sähköä. Ensimmäinen sähkökuorma-auto aloittaa toimintansa syksyn aikana ja kalustoa on tarkoitus laajentaa testin oppien pohjalta. 

Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-automerkeistä maailmassa. Nykyään yhtiöllä on kuusi sähkökuorma-automallia sarjatuotannossa maailmanlaajuisesti – alan laajin sähkökuorma-automallisto. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.