Scania V8 – Koeajo

Ensimmäisenä autonvalmistajana Volvo varustaa täyssähköisen Volvo XV40 Recharge henkilöautonsa ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetuilla ensiasennusrenkailla. Auto- ja rengaskauppa menettää näin kaksi asiakaskohtaamista vuodessa.

Ympärivuotisten nk. Allseason renkaiden esiinmarssi ei ole pysäytettävissä. Tähän asti on pidetty erityisesti talvi- ja lumiolosuhteisiin tarkoitettuja talvirenkaita ja vastaavasti kesäolosuhteisiin tarkoitettuja kesärenkaita parhaana ratkaisuna. Nyt kylmän Ruotsin oma Volvo rikkoo ensimmäisenä perinteisen kuvan. Toukokuusta sarjatuotetun Volvo XC40 Rechargen ensiasennusrenkaina on Recharge allseason renkaat vakiona Pohjois- ja Keski-Euroopan markkinoilla.

Volvo perustelee päätöstään Recharge-renkaidensa perinteisiä renkaita pienemmällä vierintävastuksella, joka antaa niille A-luokan energiamerkinnän tunnusselosteessa. Se kasvattaa samalla auton toimintamatkaa erityisesti perinteisiin talvirenkaisiin verrattuna. Volvo ei kerro vierintävastuksesta verrattuna perinteisiin kesärenkaisiin. Volvo tuo samalla esille neljän aluvanteen säästön ympäristö säästävänä tekijänä. Recharge-renkailla on talvikäytön vaatima lumihiutaleleima.

Recharge-renkaiden valmistajasta ei ole annettu tietoa. Arvellaan että valmistajina toimii useampikin tunnettu allseason rengasvalmistaja. Valinnaisvarusteena Volvo tarjoaa perinteisiä talvirenkaita XC40 Rechargen alle.

(Vogel)