TIP-Trailer services

Autoteollisuuden siirtyessä yhä enemmän automatisoitujen ja kuljettajattomien ajoneuvojen suuntaan, myös venäläisiä yrityksiä liittyy alalle asiaankuuluvilla tekniikoilla ja strategioilla, kertoo johtava tieto- ja analytiikkayritys GlobalData. Maa suunnittelee valmistavansa jopa kolme miljoonaa autonomista autoa vuoteen 2028 mennessä.

Internet-palveluyritys Yandex (Venäjän Google) aikoo lisätä itsenäisten autojensa määrää yli 1 000 yksikköön seuraavien vuosien aikana nopeuttaakseen uuden tekniikan testaamista. Korean autovaraosa jättiläinen Hyundai Mobis ja Venäjällä toimiva teknologiakehittäjä Cognitive Pilot ovat ilmoittaneet valmistavansa aktiivisen turvallisuuden ja autonomisen ajon ohjelmistomoduulin. Moduulia kuvataan soveltuvaksi automatisoituihin SAE-tasojen 3 ja 4 sovelluksiin.

Venäjä on kehittyvä markkina, jolla on tällä hetkellä suuria vaikeuksia, ja sen talous ja ajoneuvojen kysyntä ovat heikentyneet. Se on kuitenkin myös maa, jolla on edistykselliset teknologiset kyvyt - etenkin ilmailu- ja avaruusteollisuudessa sekä erittäin hyvin rahoitetuissa puolustussektoreissa. Jotkut näistä teknisistä ominaisuuksista näkyvät myös autoteollisuudessa.