Scania-juhlakiertue

VDL esitteli ensimmäisen sähköbussinsa vuonna 2013. Ensimmäisen ja toisen sukupolven sähköbussien valmistus ei ollut vielä suurta, mutta nyt tuotannossa olevasta kolmannesta sukupolvesta on jo tullut sarjatuote. VDL on toimittanut tähän mennessä yhteensä 266 sähköbussia, joista kolme neljäsosaa on ollut nivelbusseja. Julkaistuja VDL Electric toimituksia on lähiaikoina 160 kpl Ruotsiin, Norjaan, Saksaan, Ranskaan, Hollantiin, Luxemburgiin ja Sveitsiin.

Kuluvan vuoden huhtikuun alusta lähtien 100 VDL Electric sähköbussia on liikennöinyt Amsterdamin kaupunki- ja seutuliikenteessä sekä Shipholin lentokentän alueen liikenteessä. Kaikki ovat nivelbusseja. VDL on toimittanut myös latausinfran ja huolehtii myös bussien ylläpidosta. Kaikkien näiden bussien operaattorina toimii Connexxion (Transdev).

Näiden sadan bussin lataus tapahtuu neljään eri paikkaan sijoitetulla 450 kW pikalatauspisteellä ja 84:llä 30 kW hitaalla latauspisteellä. Bussit liikennöivät klo 05- 01 välisen ajan ja viidellä linjalla on jatkuva 24/ 7 liikenne.