Renault Diamond Tour

”Se on laatuaan ensimmäinen maailmassa”, belgialainen bussivalmistaja Van Hool toistaa Van Hool TDX25E kaksikerrosbussistaan.

Van Hoolilla on tehdas USA:ssa ja se on kiistatta ollut monessa  sekä edelläkävijä että menestynyt USA:n bussimarkkinoilla. Silti on nyt jäänyt epäselväksi ja perustelematta VH: n väite ”ensimmäisestä maailmassa”. Ovathan mm. BYD, Alexander Dennis, Beulas, Hyundai, Wrights, Kiwi, ja muita ajanut linjaliikennettä sähköisinä ja täyssähköisinä jo jonkin aikaa.

Van Hoolin täyssähköinen Double Decker tulee varmasti menestymään edeltäjiensä tapaan USA:ssa. Se tekee tilaa 18 matkustajalle pohjakerroksessa ja 51:lle yläkerrassa. Sille ilmoitetaan jopa 500 km:n toimintamatka yhdellä latauksella. Sillä on Siemens moottori ja Proterra akkupaketti.

Van Hool on tätä ennen myynyt 22 täyssähköistä yksikerrosbussia USA:ssa. Kaikkiaan Van Hool on tehnyt yli 1200 vety-; johdin-, akkusähkö- ja hybridibussia. Kaksikerrosbusseja on tehty vuodesta 1982 ja USA:han viety ensimmäiset vuonna 2007. VH on myynyt yli 3500 bussia 19 eri maahan. Tänään yli 11000 VH-bussia kulkee USA:ssa.

(Sustainable-Bus)