MAN - Nopeaan toimitukseen

Vuonna 2019 käynnistyneet rakennustyöt saatiin päätökseen puoli vuotta etuajassa, kun Kauselan ja Kirismäen välinen kehätien osuus otettiin liikenteelle kokonaisuudessaan nelikaistaisena marraskuussa ja nopeusrajoitus nostettiin sataan kilometriin tunnissa. Hankkeen valmistujaisseminaari järjestettiin  23.1. Turussa.

Hankkeen kustannusarvio oli 98 miljoonaa, joka alittui noin kymmenellä prosentilla. Väylävirasto toteutti hankkeen yhteistyössä Kaarinan ja Liedon kaupunkien kanssa.  

Hanke toteutettiin kehitysvaiheen sisältävällä Suunnittele ja toteuta -urakkamallilla, jossa Väylävirasto ja urakoitsijat pystyivät yhteistyössä kehittämään innovatiivisia ratkaisuja ja löytämään kustannussäästöjä.

”Kehitysvaiheen aikana yhdessä urakoitsijoiden kanssa tehty suunnittelu ja ideointi edesauttoivat rakennustöiden sujuvaa käynnistymistä”, kertoo Sillanpää.  

Hankealueella tehdään kevään aikana vielä istutuksia ja muita vihertöitä. Avantin eritasoliittymän rakennustyöt hankealueella jatkuvat vuonna 2023 Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Liedon kaupungin toimesta.

Hanke lukuina

8 km nelikaistaista kehätietä5 eritasoliittymää27 siltaa rakennettu tai korjattu6,7 km melusuojausta1,1 miljoonaa kuutiota kallio- ja maaleikkausta475 000 neliötä päällystettä