Scania-juhlakiertue

Turku, - 23. marraskuuta 2018 - Teleste on rakentanut älykkään ja turvallisen bussipysäkin Espoon Nokia kampuksella osaksi LuxTurrim5G-ekosysteemiä. Innovatiivinen bussipysäkki on suunniteltu parantamaan julkisten paikkojen turvallisuutta osana Telesten uutta Connected Zone -konseptia. Konsepti otettiin käyttöön lokakuussa Telesten Ruotsin tietoturva-seminaarissa, jossa sitä kehitetään edelleen ja testataan osana Telesten Älykaupunki- suunnitelmaa.

Videovalvonnan ja 5G- yhteyden avulla bussipysäkki vastaa ihmisten yhä kasvavaan turvattomuuden tunteeseen julkisilla paikoilla. Henkilökohtaisia hälyttimiä ja sisäänrakennettuja kameroita hyödyntämällä Connected Zone mahdollistaa bussipysäkkien muuttamisen turva-alueiksi palvelun käyttäjille, jotka voivat muodostaa yhteyden vyöhykkeisiin älypuhelimiensa kautta. Suuren nopeuden 5G-yhteyden ja älykkäiden näyttöjen avulla konsepti antaa turvallisuushenkilöstölle mahdollisuuden kommunikoida bussipysäkkien kanssa ainutlaatuisella tavalla. Tämä mahdollistaa hälytysten vastaanottamisen, reaaliaikaisen bussipysäkin ja sen ympäristön seurannan, sekä turvallisuushälytyksiin vastaamisen reaaliaikaisesti.

Maailman turvallisimpien bussipysäkkien lisäksi Connected Zone tarjoaa uusia mahdollisuuksia tiedon jakamiseen, sillä älykkäillä näytöillä voidaan esittää liikennöinti- ja matkatietoja sekä mainoksia. Mainokset voidaan myös suunnata vastaanottajille keräämällä tietoja älypuhelimesta ja sen aplikaatioista, paremmin ymmärtääkseen julkisen liikenteen käyttäjien ja kohdeyleisön tarpeet.

Älykäs ja turvallinen bussipysäkki on nähtävillä Espoon Nokian kampuksella, jossa se on testikäytössä osana Nokia Bell Labsin LuxTurrim5G ekosysteemi -hanketta. Business Finlandin rahoittama hanke osaltaan kehittää ja osoittaa nopean 5G-verkon toimintaa, joka perustuu älykkäisiin valopylväisiin integroidulla antenneilla, tukiasemiin, antureihin, näyttöihin ja muihin laitteisiin. Yhteishanke avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia digitaalisille palveluille sekä tuo todellisen älykkään kaupungin innovaatiot lähemmäksi todellista toteutusta.