Scania-juhlakiertue

Viime keskiviikkona Tanskan hallitus ilmoitti kiristävänsä entisestään kabotaasi- ja kombikuljetusten valvontaa. Tämä on suoraa seurausta paljastuksista, jotka osoittivat Kurt Beier Transport kuljetusyrityksen pitäneen Filippiineiltä ja Sri Lankasta lähteneitä kuorma-autonkuljettajiaan pakolaisleiriä muistattavissa olosuhteissa.

Kuljetusministeri Ole Birk Olesen ja työministeri Troels Lund Poulsen ilmoittivat, että Tanska tulee esittämänn tiukennettuja vaatimuksia ja nykyistä selvempiä sääntöjä koskien kabotaasi- ja kombikuljetuksia Tanskan osalta juuri päättymässä olevissa neuvotteluissa EU:n uudesta kuljetussopimuksesta. Muun muassa Tanska vaatii kabotaasi- ja kombikuljetuksiin sovellettaviksi Tanskan palkka ja työsuhdesopimuksia.

- Nämä ovat kuljetuksia, jotka suoraan kilpailevat Tanskan omien kuljetusyrittäjien kanssa. Tiellä suoritettujen tarkastusten tulee olla nykyistä tarkempia, tavoitetietoisia ja niiden pitää iskeä kovalla kädellä vakaviin laittomuuksiin, Tanskan ITD:n poliittisen osaston johtaja Jörn-Henrik Carstens sanoo.

(Tanska poliisin suorittamat rahtikuljetusten tarkastukset Tanskan tieverkossa ovat jo tätä ennen olleet kaikkein kovimmat kaikista pohjoismaista. Toim.huom.)