SuperMax – Valmiina töihin!

Nissan julkisti täysin sähkökäyttöisen Ariya-konseptimallin, joka uudistaa yhtiön autojen muotoiluilmeen. Uudessa crossover-konseptissa on kaksi sähkömoottoria, jotka takaavat todella sähäkän kiihtyvyyden. Nissanin palkitut kuljettajaa avustavat järjestelmät täydentävät kokonaisuuden. Ariya-konsepti kertoo uuden aikakauden alkamisesta Nissanilla, joka on uudistamassa brändifilosofiaansa autoilun seuraavaa evoluutiovaihetta silmällä pitäen.

Ariya-konseptin tilava ohjaamo huipputeknisine ominaisuuksineen antaa todellisen premium-vaikutelman. Konseptin selkeälinjainen muotoilu puolestaan symbolisoi sähköauton puhdasta luonnetta. Konsepti ilmentää Nissan Intelligent Mobility ‑vision mukaista käsitystä henkilöautosta, jossa sähkökäyttöisyys ja älykkäät järjestelmät nivoutuvat saumattomasti ja joustavasti yhteen mahdollistaen turvallisen ja päästöttömän ajoelämyksen.

Ariya-konseptissa Nissan on kehitellyt edelleen muotoiluelementtejä, joista nähtiin viitteitä Tokion autonäyttelyssä vuonna 2017 ensiesittelynsä saaneessa IMx-konseptissa. Niihin kuuluvat kilpimäinen V-motion-etumaski, näyttävä valopalkki takana, lyhyet etu- ja takaylitykset ja loungemainen matkustamo.

Ariya on tässä vaiheessa konseptiauto, mutta näyttävä malli voi päätyä tuotantoon jo lähitulevaisuudessa.

Tokiossa Ariya-konsepti jakaa päänäyttämön aiemmin tässä kuussa julkistetun sähkökäyttöisen Nissan IMk ‑kaupunkiauton kanssa.

Nissan Intelligent Mobility ‑vision lippulaivamalli

Nissan suunnitteli Ariya-konseptin ilmentämään täydellisesti Nissan Intelligent Mobility ‑vision kolmea peruspilaria, jotka ovat Intelligent Driving, Intelligent Power ja Intelligent Integration. Ariya tarjoaa aivan uudenlaisen ajoelämyksen yhdistämällä sähköautoteknologian sekä saumattoman ihmisen ja koneen välisen rajapinnan.

Ariya-konsepti on varustettu Nissanin palkitun kuljettajaa avustavan järjestelmän ProPILOT 2.0:n uusimmalla versiolla, joka parantaa ajoturvallisuutta ja -mukavuutta. Järjestelmä yhdistää navigoinnin autonomiseen ajoon. ProPILOT 2.0 toimii yhteistyössä auton navigointijärjestelmän kanssa ja auttaa pitämään auton etukäteen määritetyllä reitillä. Se pystyy myös avustamaan kuljettajaa ohituksissa ja kaistanvaihdoissa monikaistaisilla moottoriteillä.

Järjestelmä mahdollistaa myös autonomisen ajon kädet irti ohjauspyörästä yhdellä kaistalla.1,2 Tien haarautuessa tai hitaamman ajoneuvon ollessa edessä järjestelmä laskee oikean kaistanvaihto- tai ohitushetken hyödyntämällä dataa, joka on saatu navigointijärjestelmästä ja auton ympäristöä 360 asteen säteellä tarkkailevista antureista. Järjestelmä ohjaa kuljettajaa intuitiivisten ääniohjeiden ja visuaalisten ohjeiden avulla. Se kehottaa kuljettajaa asettamaan kätensä ohjauspyörälle ja vahvistamaan järjestelmän aktivoinnin kytkintä painamalla. ProPILOT 2.0 ‑järjestelmän ollessa aktivoituna sisävalaistuksen väri muuttuu merkiksi siitä, että autonominen ajotoiminto on käytössä. Erikoisvalaistus luo myös rentouttavaa tunnelmaa auton sisälle.

Täysin sähkökäyttöinen Nissan Ariya ‑konsepti on suunniteltu erinomaista suorituskykyä silmällä pitäen. Etu- ja taka-akselille sijoitetut kaksi sähkömoottoria takaavat välittömän maksimiväännön ja kaikille neljä pyörälle tasaisesti jakautuvan voiman, joka vetää vertoja monelle urheiluautolle.

Ariya-konsepti tarjoaa erinomaiset kaarreajo-ominaisuudet ja vertaansa vailla olevan pidon liukkaalla tiellä ilman, että kuljettajan tarvitsee muuttaa ajotyyliään. Kaiken taustalla on kahteen tehokkaaseen sähkömoottoriin yhdistetty nelivedon ohjausjärjestelmä. Nissanin insinöörit kehittivät uuden järjestelmän sähköautojen voimanjaon ja jarrujen automaattista hallintaa varten hyödyntämällä vankkaa kokemusta, joka on kertynyt yhtiölle vuosien varrella Nissan GT-R:n ATTESA E-TS ‑voimanjakojärjestelmän ja Nissan Patrolin älykkään nelivetojärjestelmän kaltaisten ohjausjärjestelmien kehityksestä. Tämän ansiosta Ariya-konseptin ajo-ominaisuudet ovat todella vakaat ja renkaiden pito maksimaalinen. Kuljettaja voi ottaa mukavan asennon ja antaa järjestelmän tehdä työt.