Scania-juhlakiertue

SKAL:illa on runsaat 5 000 jäsentä, joista yli 10 prosenttia vastasi Kuljetusbarometrikyselyyn syksyllä 2016 koskien valmiuksia hyödyntää sähköisiä ratkaisuja. Kyselyn perusteella on tavallista, että maanteiden tavaraliikenteen yritys huolehtii kuljetuksistaan, kalustostaan ja henkilöstönsä osaamisesta henkilöiden muistin ja ruutupaperin varassa. SKAL tarttui haasteeseen ja tarjoaa nyt digiratkaisua kuljetusyrityksille.

Jäseniään palvellessaan SKAL on kohdannut tilanteita, joissa kuljetusyritys on joutunut pulaan, koska yrittäjä itse on syystä tai toisesta estyneenä. Jos kaikki tieto on oman muistin varassa, yrityksen riskikerroin on korkea. Koska sopivaa ratkaisua juuri kuljetusyrityksen sähköiseen dokumentointiin ei ollut markkinoilla, SKAL käynnisti kehitystyön Visma Consultingin kanssa. Vuosi sitten valmistunut Aski+ -ratkaisu auttaa hallinnoimaan yrityksen sopimuksia ja rekisteritietoja turvallisesti ja tuo suunnitelmallisuutta toimintaan. Pienin räätälöinnein ratkaisu on valmis käyttöönotettavaksi myös Suomen ulkopuolella.

Toimialatuntemuksensa ansiosta SKAL tietää, mitä kuljetusyritys tarvitsee: järjestelmän on oltava turvallinen, yksinkertainen käyttää ja sen tulee mahdollistaa hyvin monenlaisen datan käsittelyn. Aski+ vaatii vain internet-yhteyden ja päätelaitteen, joka voi olla pöytätietokone, kannettava tietokone tai tabletti. Järjestelmässä pystyy hallinnoimaan sopimuksiin, kalustoon ja henkilöstöön liittyviä tietoja. Aski+ myös muistuttaa esimerkiksi sopimusten voimassaoloaikojen päättymisestä ja pätevyyksien takarajoista. Aski+:n käyttäjätasoilla yrittäjä varmistaa, että asiattomat eivät pääse käsiksi henkilötietoihin.

Aski+ -ratkaisua käyttävät ovat siihen SKAL:in mukaan tyytyväisiä. SKAL kehittää ratkaisua edelleen lisäten siihen kuljetusyrityksille räätälöidyn kustannuslaskentatyökalun.