Scania Super – Koeajokiertue

Vain puolessatoista vuodessa sähköisten VDL Citeoitten ajettu kilometrimäärä Euroopassa on kaksinkertaistunut. Viime vuoden helmikuussa laskuri oli 100 miljoonaa, tässä kuussa ylitettiin 200 miljoonan sähkökilometrin raja.

- Virstanpylväs, josta olemme erittäin ylpeitä, sanoo Paul van Vuuren, VDL Bus & coachin toimitusjohtaja. Kuluneen vuosikymmenen aikana ja ensimmäisen Citea SLF-120 Electricin esittelyn jälkeen VDL Bus & Coach on saavuttanut johtavan aseman Euroopan sähköisen joukkoliikenteen markkinoilla. Helmikuussa 2020 vietettiin 50 miljoonan sähkökilometrin rajaa, syyskuun puolivälissä 2020 laskuri oli 75 miljoonaa, jota seurasi 100 miljoonaa helmikuussa 2021. Tällä hetkellä 1 300 sähköistä VDL Citeaa ajaa yli 240 000 kilometriä päivittäin 11 Euroopan maassa ja 77 kaupungissa. Sähkölinjoilla ajetut 200 miljoonaa kilometriä säästävät lähes 28 miljoona kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Alankomaissa on eniten sähköisiä VDL-ajoneuvoja, ja siksi se kattaa myös eniten sähkökäyttöisiä kilometrejä: lähes 165 miljoonaa. Noin 650 sähköbussia liikennöi 35 kaupungissa. Tämän seurauksena sähköisistä Citeoista on tullut olennainen osa nykyistä katukuvaa koko Alankomaissa. Ne toimivat muun muassa Amsterdamissa, Rotterdamissa, Haagissa, Maastrichtissa ja Eindhovenissa. VDL:llä on myös tärkeä rooli yhä useamman sähköistyksen toimilupa-alueilla, joita käytetään pienemmissä kaupungeissa ja alueellisessa liikenteessä.