Kesän ServicePartner-tarjoukset

"Infraministeri (Tomas Eneroth) väitti tavoilleen uskollisena Elmianmessujen avajaispuheessa 2.6., että hallitus torjuu laitonta ja epätervettä ammattiliikennettä teillämme", kansanedustaja Thomas Morell (Ruotsidemokraatit) moittii kovasanaisesti Trailer -lehden lukijakirjeessä. Kirje jatkuu:

"Ministerin ei pitäisi jatkuvasti jakaa väärää tietoa. Jokainen jolla on vähäisintäkään tietoa kuljetuselinkeinosta näkee, että ministeri ei hallitse tilannetta, tai sitten niin että ministeri toivoo väärien tietojen lopulta muodostuvan totuudeksi.

Ajoneuvon pyörien lukitseminen betonipainoilla on muka ollut menestys ja tehotoimi. Ei pidä paikkaansa, koska useimmat kiinni jääneet odottavat laissa määrätyt 36 tuntia, minkä jälkeen karkaavat tiehensä kaikista vastuuista, mitä tuskin voidaan pitää menestyksenä.

Poliisille on annettu 100 miljoonaa kabotaasitarkastuksiin. On totta että poliisi on saanut 100 miljoonaa, mutta viranomainen tilittää vain 2,6 miljoonaa. Loput on kadonnut poliisin mustaan reikään ilman tarkistusta. Sitä tuskin voi pitää menestyksenä.

Tilaajavastuuta kiristettiin 2018. Se on totta, mutta kiristyminen oli niin heikkoa, ettei se riitä kaatavaan tuomioon. Tilaajavastuu ei ole menestys, jota ministeri jatkuvasti esittää.

Poliisivoimat kasvavat uusilla koulutetuilla poliiseilla. Totta, mutta periaatteessa yhtään uusia ei tule ulos tielle tarkastustoimintaan. Totuus on, että hyvin koulutettuja ja kokeneita virkamiehiä siirtyy eläkkeelle tai lopettaa.

Raaka totuus on, että hallituksen satsaukset ovat päättyneet reiluun huippufiaskoon kohta kohdalta.

Tulli varoittaa, että yhä enemmän ulkomaalaisia toimijoita on huumeiden vaikutusten alaisia ja että ajavat jopa huumeet tarjolla ohjaamossa pitkiä keikkojaan, joita heiltä vaaditaan.

Uusi tuore selvitys todistaa, että useita satoja autoja suorittaa säännöllisesti laajaa laitonta ammattiajoa Ruotsin teillä.

Rikosluetteloon voidaan lisätä laajoja sarjoja auto-, diesel- ja autonosavarkauksia tien päällä

On suorastaan provosoivaa, että vastaava ministeri jatkuvasti yrittää kaunistella kuvaa, että hallitus menestyksellisesti torjuu rikollisuutta, josta ammattimainen kuljetuselinkeinomme kärsii.

Thomas Morell

Kansanedustaja, Ruotsidemokraatit

(Trailer.se / lyhennetty vapaa  käännös)

Ruotsissa on sittenkin asiat vielä paljon paremmassa tilassa kuin Suomessa! (Toim.huom.)