Kesän ServicePartner-tarjoukset

Östersundissa toimiva kuljetusyritys Lundstams, joka viime vuonna palkittiin kunnianimityksellä "Vuoden Kestävä Yritys Jämtlandissa", on päättänyt osallistua valtakunnalliseen Ethadrive-projektiin testaamalla uusiutuvaa RE95 polttoainetta kuljetuksissaan.

Ethadrive-projektia vetävät maataloustuottajien Agroetsanol, Sekab BioFuels & Chemicals, Norrköpingin kunta sekä Scania. Projektiin osallistuu kuljetusyrityksiä ja rahtien tilaajia ja ostajia, jotka suorittavat kuljetuksensa uusilla etanoliajoneuvoilla luovuttaen samalla kokemuksensa ja kuljetusdatansa Ethadrivelle. Yhtenä projektin tarkoituksena on näyttää, että raskaita pitkänmatkan kuljetuksia voidaan toteuttaa vaivattomasti ja samalla vähentää ilmastovaikutusta merkittävällä tavalla jo nyt.

Ruotsin RE95, samoin kuin Suomen RED95, on etanolipohjainen polttoaine kuorma- ja linja-autojen siihen sovitetulla dieselmoottorilla. Polttoaine sisältää 95 % etanolia ja 5 % toimintaa edistäviä lisäaineita. Polttoainetta voidaan valmistaa paikallisesti ja sillä vähennetään jopa 90 % kuorma- ja linja-autojen haitallisia päästöjä.

(Trailer.se)