Scania-Kevätsiivous

Länsförsäkringar, 25 vakuutusyhtiön yhteiselin, sanoo uusimman tutkimuksensa perusteella, että 70% kuorma-auton kuljettajista noudattaa aina tai melkein aina nopeusrajoituksia nopeuskameroiden eli peltipoliisien vuoksi.

Vain kuukautta aikaisemmin Motormännens Riksförbund, Ruotsin "Autoliitto", kertoi mittaustensa osoittavan, että noin puolet kuorma-auton kuljettajista ajoi liian lujaa koulujen kohdalla.

Keskustelu nopeusrajoituksista on kärjistymässä Ruotsissa. Liikenneturvallisuuden edistämisyhdistys NTF toteaa. että 200 henkeä olisi pelastettavissa, jos kaikki ajaisivat nopeusrajoitusten mukaan. Länsförsäkringar vastaa, että 100 henkeä pelastuisi, jos nopeusrajoituksia noudatettaisiin. MHF, autoilijoiden täysraittiusyhdistys, vastaa että 80 henkeä pelastuisi, jos kaikki nouddattaisivat nopeusrajoituksia.

Länsförsäkringar lisää uusimman tutkimuksensa perusteella, että 7% kuorma-autonkuljettajista noudattaa harvoin tai ei koskaan nnopeusrajoituksia asutuskeskuksissa. 12% noudattaa harvoin tai ei koskaan nopeusrajoituksia valta- ja moottoriteillä. Asutuskeskuksissa 43% kuljetusyrittäjistä ratin takana sanoi aina noudattavansa nopeusrajoituksia, palkatusita kuljettajista 55% sanoi samaa. Maaseudulla ja moottoriteillä 33% yrittäjista ja 48% kuljettajista sanoi aina noudattavansa nopeusrajoituksia.

(Trailer.se)