MAN - Vaihtoautot

Sota, inflaatio ja kohoavat polttoainehinnat lisäävät epävarmuutta kuljetusalalla. Silti kysyntä on pysynyt korkealla. Sveriges Åkeriföretag (SÅ) raportoi.

Vuonna 2022 kuljetustyöt lisänytyivät 2% ja kokonaisliikevaihto kasvoi 18%. Polttoainehintojen kohoaminen pakotti kuljetushintojen korotuksiin, mikä voi osaltaan selittää liikevaihdon kasvua.

Valtettavasti konkurssit kuljetusalalla alkoivat lisääntyä 2023 ilmeisesti ostovoiman vähentymisen ja kruunun arvon heikkenemisen johdosta.

- Myös kiinteät kustannukset nousevat ihan uudelle tasolle, kun siirrytään sähköautoihin - investoinnit tulevat neljä kertaa kalliimmiksi, Ulric Långberg, SÅ:n yhteiskuntapoliittinen johtaja sanoo.

- Lisäksi rakennusala on luisumassa jyrkkää alamäkeä ensi vuonna. Puolet kuljetusalasta toimii rakennusalalla. Kruunun heikkeneminen ja rakennudsalan tilauskanta on heikompi kuin vuosiin. Ei hyvältä näytä, Långberg toteaa.

Tunnelin päässä on kuitenkin valoa. Teollisuuden ja julkisen sektorin rakentaminen jatrkuu vielä vahvana, Ruotsissa todetaan.

(Transportnet.se)