SuperMax – Valmiina töihin!

Ruotsissa on levinnyt vapaaehtoinen rahankeräysliike syöpätutkimukseen. Yhä useampi ammattikuljettaja on nollannut autonsa trippimittarin kuukauden alussa lahjoittaakseen kruunun jokaisesta ajetusta 10 km:stä (1 krona/mil). Kun 1 euro vastaa 10,66 Ruotsin kruunua, 1 euro/100 km vastaisi ruotsin keräysperustetta euroissa.

Ruotsissa taistelu eturauhassyöpää vastaan on herättänyt paljon huomiota kuluvan marraskuun aikana. Liikkeelle panevana voimana on eturauhassyöpäyhdistys Prostatacancerförbundet'n kampanja "Mustaschkampen" (Viiksitaistelu).

Yksi trippimittarinsa kuukauden alussa nollannut on Zebastian Aurell, Skurups Åkerin kuljettaja.

- Minulla on lähisukulainen, joka kuoli syöpään pari vuotta sitten. Otin ystäväni kuoleman raskaasti. Siksi olen lahjoittanut vuosittain vähän rahaa syöpätutkimukselle. Tällä uudella tavalla tulen lahjoittaneeksi aiempaa enemmän ja toivottavasti se innostaa muitakin tekemään samoin, Aurella sanoo.

Idea rahalahjoituksesta ajettujen kilometrien perusteella on Ruotsissa levinnyt ammattikuljettajapiireissä kun renkaat vedenpinnassa. Aurellin facebook-kirjaus on innostanut Mia Halin'in lähtemään mukaan. Hän ajaa ammatikseen Tusab-yhtiön autoa.

- Minullakin on ystäviä, joihin syöpä on iskenyt. Syöpä on sairaus, joka koskettaa meitä kaikkia, Mia perustelee omaa osallistumistaan keräykseen syöpätutkimuksen hyväksi kruunulla/10 km.

Palms Åkeri kuljetusyritys Trelleborgissa on lähtenyt mukaan yrityksen voimalla. Kun yrityksen kuljettaja Zolle Simon ilmoitti lähtevänsä mukaan keräykseen, kuljetusyritys ilmoitti tukevansa Zollea kahdella kruunulla/10 km.

- Isäni joka niinikään ajoi Palmsille, menehtyi syöpään viisi vuotta sitten, Zolle perustelee. Hän arvioi ajavansa 12 000 km marraskuussa. Palmsin tuki toisi keräykseen liää 2400 kruunua.  

(Trailer.se)