Scania-juhlakiertue

Renault Trucks on viiden vuoden ajan toimittanut kuljetuskalustoa ja lähettänyt henkilökuntaa kouluttamaan mekaanikkoja ja paikallisia asiantuntijoita World Food Program eli Maailman Ruokaohjelman avustustyöhön tueksi. Yhteistyön tulokset ovat olleet erittäin positiivisia, jonka vuoksi Renault Trucks on nyt uudistanut yhteistyösopimuksen seuraavalle kolmelle vuodelle.

Maailman ruokaohjelma, World Food Programme WFP, on johtava humanitaarinen järjestö, joka toimittaa elintarvikeapua hätätilanteissa ja työskentelee eri yhteisöjen kanssa nälänvastaisessa taistelussa. Renault Trucks on vuodesta 2012 lähtien käyttänyt liikkuvaa koulutusyksikköä ja lähettänyt työntekijöitä useisiin Maailman ruokaohjelman toimipaikkoihin Afrikassa kouluttamaan paikallisia avustusjoukkoja. Yhteistyö Maailman Ruokaohjelman kanssa on yksi Renault Trucksin yhteiskuntavastuuta koskevista toimintaohjelmista.

Tähän asti kahdessatoista Afrikan maassa on järjestetty viisitoista koulutusta, joista ovat hyötyneet yhteensä kaksisataa mekaanikkoa, korjaamoesimiestä ja kuljetuspäällikköä. Ruoka-avun toimitusvarmaa kuljetusketjua varten on tärkeää, että paikallisia ruoka-avun kuljettajia koulutetaan kuljetuskaluston tehokkaaseen ja turvalliseen käyttöön.

Maailman ruoka-ohjelman kohteissa olosuhteet ovat äärimmäisen kovat. Jotta ruoka-apu saadaan perille, kuljetuskaluston on oltava kestävää ja luotettavaa. Esimerkiksi 200 kilometrin ruoka-avustusmatka saattaa kovista olosuhteista johtuen kestää kaksi päivää. Mekaanikkoja kouluttamalla he oppivat toimimaan ja tarvittaessa huoltamaan raskasta kalustoa esimerkiksi hankalissa viidakko-olosuhteissa.

Maailman ruokaohjelman WFP:n johtaja Jean-François Milhaud on tyytyväinen yhteistyöhön Renault Trucksin kanssa.

- Maailman ruokaohjelman yhteistyö Renault Trucksin kanssa on erittäin tärkeää ja arvostettua. Renault Trucksin antama tuki henkilöstön kouluttamiseen ja osaamisen parantamiseen on ollut todella arvokasta, ja siitä on ollut meille paljon hyötyä. Olemme mm. saavuttaneet kustannussäästöjä, koulutus on motivoinut henkilöstöä ja uuden tietotaidon myötä olemme onnistuneet tehostamaan toimintaamme.