Scania – Valoa hintoihin!

Sähköautojen kehitys näkyy henkilöautoissa, mutta se vaikuttaa ratkaisevasti myös raskaan sektorin kumipyöräisiin. Ensimmäisinä se koskettaa jakelukalustoa ja busseja.

Saksalainen Center of Automotive Management (CAM) on tutkinut 370 sähköautoja koskevaa innovaatiota 19 johtavan autonvalmistajan kohdalla vuodesta 2011.

Täyssähköautoja koskevien keksintöjen ja kehitelmien pisteytyksessä Renault sijoittui ykköseksi 15 indeksipisteellä niukasti ennen Teslaa (14 p.) BMW (8,5),VW (7,5) ja Daimler (6) putoavat kauas parhaiden taakse. Jos Renaultin tiliin lisätään yhteistyökumppani Nissanin saamat 5,5 indeksipistettä, Renault-Nissanin johto kasvaa ylivoimaiseksi.

Plug-in hybridiautoissa saksalaiset ovat kehittelijöinä johdossa. VW rankataan ykköseksi 25 indeksipisteellä seuraavina BMW (22), Volvo Geely (17) ja Daimler (15).

Vaikka CAM tilittää lähinnä saksalaisten autojen sijoituksia voidaan vetää johtopäätös, että täyssähköautoissa kiinalaiset BYD, BAIC ja SAIC sijoittuvat heti Teslan jälkeen. Plug-in hybrideissä näkyy kiinalaisten autonvalmistajien vähäisempi kiinnostus kehitystystyön osalta.

(Vogel)