Scania-syystalkoot

Koeajot ovat osa alueen kuntien, rataverkonhaltija Väylän, operaattorina toimivan VR-Transpointin ja rahdinantajan selvitystä tavarajunien aiheuttamasta tärinästä Porin seudulla. Selvityksen tulosten perusteella arvioidaan, millä toimenpiteillä tärinäongelmaa voitaisiin helpottaa.

-Tavoitteena on löytää tasapaino asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten mahdollistamiseksi, toteaa rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylästä.

Koeajot tehdään normaalilla näissä junissa käytettävällä kalustolla ja kuormalla eli käytännössä tyhjänä ja täytenä ajettavilla täyspitkillä tavarajunilla eri nopeuksilla (40 km/h, 50 km/h, 60 km/h, 70 km/h ja 80 km/h). Koejuna ajaa Porin ja Harjavallan väliä. Koeajoja tehdään muun liikenteen ehdoilla varhaisesta aamusta puoleen yöhön, mikä aiheuttaa tavallista enemmän melua ja tärinää. Koeajot lisäävät myös alueen junaliikennettä.

Koeajojen taustalla ovat edellisvuodesta alkaen lisääntyneet yhteydenotot radanvarren alueen asukkailta. Yhteydenotot ovat koskeneet lisääntynyttä tärinää.