TIP-Trailer services

Poliisi turvaa koulujen aloitusta viikoilla 32–33 riippuen koulujen alkamisajankohdasta sekä valvoo tehostetusti ajonopeuksia 12.–18.8.2019 erityisesti koulujen läheisyydessä. Euroopan laajuisen valvontateeman (TISPOL Speed) mukaisesti. Nopeusvalvonnan lisäksi valvonnan painopiste on kuljettajien kännyköiden ja turvalaitteiden käytössä sekä suojatiesääntöjen noudattamisessa.

- Poliisin pyrkimyksenä on koulujen alkaessa olla mahdollisimman näkyvästi esillä, koska poliisin näkyvyydellä pystytään parhaiten vaikuttamaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta kertoo.

Kallio korostaa, että autoilijoiden tulee ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin nyt koulujen alkaessa ja myös jatkossa sekä muistaa, että heitä koskee aina erityinen velvoite varovaisuuteen silloin, kun lapsia on liikenteessä.

Valvonnan kohteena myös pyöräilijät ja kevyet sähköajoneuvot

Poliisi valvoo koulujen alkaessa tehostetusti myös jalkakäytävällä ajavia polkupyöriä ja mm. sähköpotkulautoja.

– Vain alle 12-vuotiaat saavat ajaa lain mukaan polkupyörällä jalkakäytävällä. Tätä vanhempien tulee käyttää pyörätietä tai ajorataa. Tämän monet aikuiset pyöräilijät tuntuvat unohtaneen, Kallio muistuttaa.

Kevyeksi sähköajoneuvoksi luokiteltavaa sähköpotkulautaa (maksiminopeus 25 km/h) kuljetetaan polkupyörille tarkoitetuilla väylillä tai kaistoilla. Jos erillistä väylää tai kaistaa ei ole, sähköpotkulaudalla liikutaan tien oikeassa reunassa.