Scania-juhlakiertue

Poliisi kertoo Simossa pysäytetyn ulkomaalaisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettajan syyllistyneen useisiin rikkomuksiin.

Poliisi sai sunnuntaina päivällä ilmoituksen, jonka mukaan Oulusta Kemin suuntaan ajava ajoneuvoyhdistelmä oli kallellaan oikealle. Ilmoittaja epäili, että kuorma oli siirtynyt kuormatilassa.

Poliisi pysäytti yhdistelmän Maksniemessä. Kuormana oli rakennustarvikkeita, jotka olivat päässeet liikkumaan puutteellisen sidonnan vuoksi sivusuunnassa siten, että kuorma oli tulossa osittain pressun läpi.

Samalla tehdyssä tarkastuksessa selvisi, että kuljettaja oli myös näpelöinyt ajopiirturia. Se näytti kuljettajan olevan levossa, vaikka hän oli yhdistelmän ratissa. Tällä säätämisellä kuljettaja olisi poliisin mukaan voinut ajaa vaikka halki Suomen ilman, että ajoaika olisi tullut täyteen.

– Voi vain kuvitella millain "pommi" tällainen yhdistelmä on tien päällä missä sidonta on puutteellinen ja kuljettaja yrittää ajaa kellon ympäri väsyneenä, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Kuljettajalle määrättiin sakkoja ja ajokieltoa paljastinlaiterikkomuksesta, lievästä väärennyksestä, sosiaalilainsäädännön rikkomuksesta ja liikennerikkomuksesta. Matka jatkui vasta, kun kuorma oli sidottu uudestaan ja paikalle järjestetty kortillinen kuljettaja.

(Vain Suomessa näin vähällä. Ruotsissa olisi tullut roima sakko kuljetusliikkeelle, mahdollisesti myös tilaajalle ja huolintaliikkeelle, ja kuljettajalle ehdollinen vankeus, mahdollisesti myös karkoitus ja määräaikainen maahantulokielto. Toim.huom.)