Raskone – nopeasti takaisin tielle

Orlaco on ensimmäinen yhtiö, jonka kamera/näyttöjärjestelmälle on myönnetty RDW-hyväksyntä käytettäväksi luokan V ja VI (etu- ja sivu-) peilien sijasta. Järjestelmän nimi on CornerEye. Innovaationsa avulla Orlaco pyrkii parantamaan turvallisuutta ja vähentämään vaurioita kuljetusalalla.

Aiemmin kamera- ja näyttöjärjestelmiä sai käyttää kuorma-autoissa vain yhdessä peilien kanssa. CornerEye on ensimmäinen järjestelmä, jolla voidaan hyväksytysti korvata kuorma-auton etu- ja sivupeilit. RDW on testannut järjestelmän epäsuoraa näkyvyyttä koskevien R46-ohjeiden mukaisesti ja antanut hyväksyntänsä sen käytölle. Ensimmäiset pelkästään tätä järjestelmää hyödyntävät kuorma-autot on nyt otettu käyttöön.


Laaja näkyvyys
CornerEye koostuu kamerasta ja näytöstä, jotka ovat teräväpiirtolaatuisia. Laajakulmaobjektiivilla varustettu kamera asennetaan ohjaamon oikealle puolelle, ja se tuottaa suuren, 270 asteen näkökentän. Reaaliaikaista kuvaa näyttävä 10,1 tuuman näyttö asennetaan ohjaamoon matkustajan puolelle. Kuljettaja näkökenttä on jopa pakollista (luokat V ja VI) laajempi!

Käytännöllinen
CornerEye kameroiden tarjoama näkyvyys ja kuvanlaatu on parempi kuin tavanomaisten peilien. Näkyvyys ja kuvanlaatu pysyvät hyvinä myös epäsuotuisissa olosuhteissa, kuten sateessa, sumussa, lumisateessa ja kirkkaassa auringonpaisteessa. Valoherkkä kamera toimii pimeällä, ja vankka kotelo (IP69K) suojaa sitä vedeltä ja kemikaaleilta. Peilejä ei tarvitse säätää kuljettajan vaihtuessa. Asennetun järjestelmän osien sijainti sopii kaikille kuljettajille.

EMC-hyväksytty
RDW:n vaatimusten täyttämisen lisäksi CornerEye on saanut myös EMC-hyväksynnän sähkömagneettista yhteensopivuutta koskevan R10-ohjeen mukaisesti. Järjestelmän toiminta ei siis häiriinny muun elektroniikan, kuten radion, navigointijärjestelmien ja matkapuhelinten, käytöstä kuorma-autossa eikä häiritse näiden laitteiden toimintaa.