Raskone – nopeasti takaisin tielle

Nk. all-season eli ympärivuotiset renkaat tekevät vahvaa tuloaan Keski-Euroopassa. Tuleva talvi tulee uusien rengassääntöjen puitteissa avaamaan niille tietä myös henkilö- ja pakettiautoissa pohjoismaissa.

HUOM.: Kesällä 2020 Auto, tekniikka ja kuljetus selvitti, miten all season renkaat toimivat Suomessa. 

Saksassa katsastusorgamisaatip GTÜ sekä suuret autoilijakerhot ACE ja ARBÖ on testasivat kahdeksan suurimman rengasvalmistajan all-season renkaita 205/60 R 16 koossa.

Voittajaksi julistettiin Continental Allseason Contact, seuraavina järjestyksessä Fulda Multicontrol, Goodyear Vector 4 Seasons, Nokian Weatherproof, Hankook 4S 2, Michelin Crossclimate Plus ja Bridgestone Weather Control, kaikilla yleisarvosana "GTÜ suosittelee". Nexen Nblue 4 Season sai "GTÜ suosittelee varauksella".

Continentalin rengas sai parhaan keskiarvon neljän vuodenajan tasaisimpana suorittajana, joskin pito lumella todettiin sen heikoimmaksi ominaisuudeksi. Fuldan rengas sai parhaan arvostelun pidon osalta sekä jarrutusominIsuuksillaan lumella ja jäällä, joskin se märällä pinnalla jarrutusmatkan ja vesiliirron osalta oli heikoimmillaan. Goodyear oli märällä pinnalla parhaimmillaan kun taas lumi ja jää eivät olleet sille parast alustaa.

Saksankielinen pdf GTÜ-Test Ganzjahresreifen 09/2019 kertoo tarkemmat vertailutulokset. Sanastoa: Sicherheit = turvallisuus, nass = märkä, trocken = kuiva, Wirtschaflichkeit = taloudellisuus, empfehlenwert = suositeltava, ausser Wertung = vertailun ulkopuolinen; verrokkirengas. 

 

(Vogel)