Scania-syystalkoot

Neste maailman johtavana uusiutuvan dieselin tuottajana tekee kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä entistä helpompaa ammattiliikenteelle ja raskaille ajoneuvoille Oregonissa, Yhdysvalloissa. Uusi yhteistyö McCall Companies -jakelijayrityksen kanssa mahdollistaa ammattiliikenteelle korkealaatuiset Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetankkaukset ensimmäistä kertaa Oregonin osavaltiossa.

“Neste MY uusiutuva diesel on “drop-in”-tyyppinen polttoaine, joka voidaan ottaa käyttöön ilman muutoksia olemassa olevaan moottoriin tai ajoneuvoon”, kertoo Nesteen Yhdysvaltojen myyntijohtaja Jeremy Baines. “Oregonin lainsäätäjät etsivät jatkuvasti ratkaisuja vähentääkseen kasvihuonekaasupäästöjä. Fossiilisen polttoaineen vaihtaminen Neste MY uusiutuvaan dieseliin mahdollistaa tämän tavoitteen saavuttamisen nopeasti. Samalla voimme myös parantaa Oregonin ajoneuvojen suorituskykyä.”

Neste MY uusiutuva diesel on valmistettu 100 %:sti uusiutuvista ja vastuullisista raaka-aineista, ja se vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % perinteiseen dieseliin verrattuna*. Nesteen arvion mukaan Neste MY uusiutuva diesel on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 2,8 miljoonalla tonnilla sen jälkeen, kun tuote tuli Kalifornian markkinoille vuonna 2017.

“Me McCall Companiesissa olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen Neste MY uusiutuvan dieselin jakelija Yhdysvaltojen luoteisosassa”, sanoo McCall Companiesin toimitusjohtaja Kevin Jones. “Olemme myyneet polttoaineita turvallisesti ja luotettavasti asiakkaillemme jo 80 vuoden ajan. Tämä kumppanuus kuvastaa sitoutumistamme Oregonin vihreämpään tulevaisuuteen samalla kun tarjoamme asiakkaillemme heidän vaatimuksiaan vastaavia tuotteita.”

“Oregonissa on ollut aiemmin saatavilla myös muita uusiutuvia polttoaineita, mutta ne ovat olleet tankattavissa hyvin rajoitetusti ja enimmäkseen sekoituksina”, Baines kertoo. “Kumppanuutemme McCall Companiesin kanssa varmistaa korkealaatuisen Neste MY uusiutuvan dieselin toimitusvarmuuden. Valitsimme McCallin Neste MY uusiutuvan dieselin jakelijaksi, sillä he ovat sitoutuneet pitämään toimitusketjumme yhtenäisenä.”

*) Laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.