Scania-Markkinajohtaja

 

Oletko joskus joutunut liikenneonnettomuuteen talvella? Et ole ainoa. Goodyearin tutkimuksen mukaan 42 prosenttia suomalaisista on joskus joutunut liikenneonnettomuuteen talvikuukausien aikana. Monessa tapauksessa sää on ollut onnettomuuksiin myötävaikuttava tekijä, ja lähes joka toinen vastaaja ilmoittaa välttävänsä ajamista rankalla lumisateella.

Uudessa tutkimuksessaan Goodyear pyysi suomalaisia vastaamaan talviolosuhteissa ajamista ja talvirenkaita koskeviin kysymyksiin. Tutkimuksesta käy ilmi, että neljä kymmenestä vastaajasta on joskus joutunut onnettomuuteen ajaessaan talvella. Samaan aikaan 52 prosenttia ilmoittaa ajaneensa kesärenkailla talvikelillä. Seitsemän prosenttia sanoo tehneensä niin usein.

Yli puolet suomalaisista sanoo olevansa sitä mieltä, että on tärkeää vaihtaa talvirenkaat hyvissä ajoin, ennen kuin se on lain mukaan pakollista. Vaikka suurin osa vastasi, että turvallisuus on heille tärkeintä, 8 prosenttia sanoo, ettei talvirenkaita ole heidän mielestään tärkeää vaihtaa hyvissä ajoin. Tämä voi olla vaarallista, kun otetaan huomioon, että joka neljäs suomalainen ei epäröi istua ratin taakse säästä riippumatta.