Scania-juhlakiertue

Raskaan liikenteen ammattikuljettajien ajotaidon MM-kilpailut käydään Belgiassa 28.-30.9.2018. Ajotaidon MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi kansainvälisen kuljettajajärjestö UICR:n jäsenmaissa. Edellisen kilpailun järjesti Rahtarit ry Suomen Jyväskylässä kesällä 2016. Suomi on isännöinyt kilpailua myös vuosina 1979 ja 1984.

Belgian kilpailu on järjestyksessään 31. ja sinne odotetaan yli 140 kilpailijaa 13 eri jäsenmaasta. Rahtarit ry:n ja samalla Suomen virallinen edustusjoukkue on valittu SM Ajotaito 2016 ja 2017 tulosten perusteella. Joukkue on kokonaisuudessaan erittäin vahva koostuen niin kilpailukonkareista kuin ensikertalaisistakin. Mukana on myös neljä hallitsevaa maailmanmestaria: Harry Winqvist (kuorma-autosarja), Pentti Havi (linja-autosarja), Jukka Haanpää (täysperävaunusarja) ja Petri Haikara (taloudellinen ajo).

MM-tasolla paremmuudesta kilpaillaan seitsemässä eri sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperä, täysperä, nuoret (maks. 21 v.), pakettiauto sekä taloudellinen ajo. Rahtarit ry lähettää kilpailuun täyden joukkueen, joka tarkoittaa kolmea kuljettajaa sarjoissa A, B, C ja D. Lisäksi joukkueessa on lähtökohtaisesti yksi edustaja jokaiseen muuhun sarjaan sekä tänä vuonna vielä puolustavat maailmanmestarit. Joukkuetta johtaa Hanna Haanpää.

Suomea MM-joukkueessa edustavat:
A – kuorma-autosarja: Alanen Ville, Leppänen Sami, Winqvist Harry ja Haikara Petri
B – linja-autosarja: Havi Pentti, Komonen Matti, Punkero Jaakko ja Sulin Timo
C – puoliperävaunusarja: Hakala Sami, Jaakola-Siimes Jouni ja Siekkinen Jouni
D – täysperävaunusarja: Haanpää Jukka, Korpelainen Jyrki, Rahkola Vesa ja Sikkara Tero
E – nuorten sarja: Juutilainen Roope
F – pakettiautosarja: Kima Timo
Eco – taloudellinen ajo: Haikara Petri ja Pohjoiskoski Petri