Scania-juhlakiertue

Mercedes-Benz Vans on laajentamassa tila-autotarjontaansa myös sähköautomalleihin eDrive@VANs-strategian mukaisesti. Saatavana ovat jo eVito sekä vuoden 2019 toisella puoliskolla ainakin suurilla markkinoilla myös eSprinter, joiden jälkeen tarjonta laajenee myös vahvasti yksityisautoiluun tarkoitetuilla malleilla. Ensimmäinen silmäys uuteen täyssähköiseen tila-automalliin saadaan maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä, jossa ensi-iltansa saa Concept EQV – tila-auto.

Mercedes-Benz rakentaa uuden akkutehtaan Puolaan

Mercedes-Benzin akkutuotantoverkosto on laajenemassa yhdeksään tehtaaseen kolmella mantereella. Uusin akkutehdas perustetaan Puolan Jaworiin, noin sadan kilometrin päähän Saksan rajasta. Mercedes rakentaa Jaworiin parhaillaan moottoritehdasta, joka tuottaa nelisylinterisiä moottoreita hybridi- ja polttomoottorimalleihin. Tuotanto käynnistyy tämän vuoden aikana ja luo tuhat uutta työpaikkaa.

Tehtaan kylkeen perustetaan myös akkutehdas, joka työllistää jatkossa noin 300 ihmistä. Akkujen sarjatuotanto uusia EQ-sähköautomalleja varten alkaa ensi vuosikymmenen alussa. Sekä moottori- että akkutehtaissa pyritään CO2-neutraaliin tuotantoon. Daimler on investoinut akkutuotantonsa laajentamiseen yli miljardi euroa.