Scania-Markkinajohtaja

 

Suomalainen perheyritys taksipalvelu Menevä on kasvattanut toimintaansa harppauksin tämän vuoden aikana. Huhtikuussa alkaneen Uudenmaan Kela-kuljetussopimuksen myötä yrityksen henkilöstömäärä on kolminkertaistunut ja asiakasmäärät moninkertaistuneet. Yrityksen vaikutuspiiriin kuuluu tällä hetkellä reilusti yli 1 000 autoa.

Kelan palvelukuvauksen mukaisesti Menevällä on ruotsinkielinen palvelunumero kuljetuksille. Nyt yritys haluaa kehittää asiakaspalveluaan erityisesti ruotsinkielisillä alueilla avaamalla myös maksuttoman ruotsinkielisen tilausnumeron taksitilauksia varten.

Yksi Menevälle ajavista yrittäjistä on kolme taksia omistava Oscar Cavonius, jonka autot palvelevat Hangon alueen asukkaita.

– Meidän asiakkaistamme noin puolet on ruotsinkielisiä. Toki he ovat ennenkin saaneet tilattua kyydit Menevältä omalla äidinkielellään, mutta tämä on mielestäni entistä nopeampaa ja kätevämpää palvelua alueen asukkaille. Meillä on asiakkainamme täysin ruotsinkielisiä asiakkaita sekä suomenkielen taitoisia, jotka kuitenkaan eivät puhu mielellään suomea. Menevä haluaa kehittää nyt heidän saamaansa palvelukokemusta ja se otetaan ilolla vastaan.