Scania-Kevätsiivous

Liikenne- ja viestintäministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö järjestävät SuomiAreenassa yhteiskeskustelun teemalla Jos et lataa, et aja? Keskustelussa energian, liikenteen ja ilmaston kiperiä kysymyksiä kuorivat auki asiantuntijoiden lisäksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja elinkeinoministerin valtiosihteeri Jari Partanen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Keskustelu pidetään maanantaina 15.7. klo 17.30 Antinkatu 5:den lavalla.

Ilmastonmuutos muuttaa liikkumista ja energian käyttöä ja yhteiskuntaa. Tässä muutoksessa on oltava mukana. Esimerkiksi uusi hallitusohjelma tähtää siihen, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen pian sen jälkeen. Ohjelmassa myös tähdätään siihen, että Suomi voi olla kokoaan suurempi ilmasto- ja kestävyyshaasteen ratkaisija.

Suomi on toimiva ja osaava yhteiskunta, ja ottanut paikkansa ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun etujoukoissa. Tämä on Suomelle kilpailutekijä, mutta hyödynnämmekö osaamistamme? Mitkä ovat tulevaisuuden energia- ja liikenneratkaisut? Onko sähkö pallon parhaaksi?

Ministerin ja valtiosihteerin lisäksi keskustelua käyvät varatoimitusjohtaja Elias Pöyry Virrasta, sähkömarkkina-asiantuntija Heidi Uimonen Fingrid Oyj:stä ja Ilmastoveivi2019 kansalaiskampanjan perustaja Laura Kolehmainen. Keskustelun juontavat ministeriöiden viestintäjohtajat Susanna Niinivaara ja Mikko Koivumaa

Tilaisuus on kaikille avoin ja sitä voi myös seurata mtv:n SuomiAreena lähetyksenä.