Kesän ServicePartner-tarjoukset

Drone- ja sähkölentämisen suurtekijöihin kuuluva Lilium hakee 30 miljoonaa euroa EU-tukea Helsinki-Tallinna lentoyhteyden perustemiseen 7-paikkaiselle Lilium Jet sähkölentokoneelleen. Liliumilla on tekeillä tiivis reittiverkko USA:ssa Floridan kaikkien suurkaupunkien välillä.

Lilium on rakentamassa reittiverkostoa Saksassa tukikohtinaan Muenchen, Nuernberg,Duesseldorf ja Köln/Bonn. Samalla se suunnittelee Lilium Jet lentäjien kouluttamista yhdessä Lufthansan ilmailuopiston kanssa.

Lilium kuuluu 1964 belgialaisen ilmailijan Andre' Ganshof van der Meerschin perustamaan Luxaviation Group:iin, jolla on 1300 työntekijää viidessä maanosassa. Sillä on yksityistä liikelentotoimintaa ja VIP-matkustajaterminaaleja 26 suurella lentokentällä ympäri maailmaa.

Lilium-tuotanto on perustettu 2015 työllistäen yli 600 henkilöä, joista yli 400 ilmailuinsinööriä pääkonttorissa Muenchenissä. Lilium Jet on 7-paikkainen pystysuoraan nouseva ja laskeva sähköllä toimiva vähä-ääninen pienkone, jota valmistetaan Muenchenissä Saksassa.