Scania-juhlakiertue

Hollolan Matkakeitaalla käynnistyy lokakuun alussa tuulilasinpesunestekanistereiden panttikeräyskokeilu. Kokeilulla selvitetään, lisääkö muovipakkausten pantillisuus kuluttajien intoa toimittaa pakkaukset materiaalikierrätykseen.

Kokeilussa kerättäväksi pakkaukseksi valittiin lasinpesunestekanisteri, koska kanisterit ovat helposti tunnistettavia ja ne valmistetaan kierrätettävästä HDPE- muovista. Kerätyt kanisterit toimitetaan tehtaalle, jossa ne murskataan, pestään ja granuloidaan. Muovigranulaatista valmistetaan uusia muovituotteita. Panttisysteemin avulla on mahdollista saada tasalaatuista muovia suoraan kierrätykseen.

Käytännössä pilotti toimii niin, että asiakas ostaa tarralla merkityn lasinpesunestekanisterin Hollolan Matkakeitaalta. Käytön jälkeen hän palauttaa tyhjän kanisterin Matkakeitaan kassalle ja saa palkkioksi kupillisen kahvia.

Muovikanistereiden keräyskokeilu toteutetaan 1.10.2018-31.3.2019.

Kokeilun toteuttavat Lahden ammattikorkeakoulu, Muovipoli Oy, Hollolan Matkakeidas ja Muoviyhdistys ry. osana LAMKin koordinoimia Kiertoliike ja Kiemura -projekteja. Molemmat projektit toteutetaan Euroopan aluekehitysrahaston tuella.