TIP-Trailer services

Valtionyhtiö Posti ilmoitti 29.8 siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien. Työehtoshoppailun seurauksena pakettiliiketoiminnassa noin 700 työntekijän ja toimihenkilön työehdot heikkenevät ja palkka alenee keskimäärin 30 prosenttia, enimmillään jopa 50 prosenttia.

Kuljetusliitot KL ry tuomitsee jyrkästi Postin toimet ja vaatii omistajaohjauksen puuttumista asiaan. Työehtoshoppailulle on laitettava piste. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ilmoitettua ensi viikon työtaistelusta Postin vuokratyöntekijöitä ryhdyttiin painostamaan välittömästi lakon murtotoimiin. Tämä on moraalitonta, eikä sitä voi hyväksyä.

Kuljetusliitot KL ry:een kuuluvat SAK:n kuljetusalan ammattiliitot Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry ja Rautatiealan unioni RAU ry. KL ry perustettiin 24.5.2018 edistämään ja kehittämään liittojen keskinäistä yhteistoimintaa ja tehostamaan kaikin mahdollisin tavoin niiden itsenäisesti harjoittamaa edunvalvonta- ja sopimustoimintaa.