MAN - Vaihtoautot

Kaikki Turun kehätien neljä kaistaa Kauselan ja Pukkilan välillä otetaan liikenteen käyttöön ensimmäistä kertaa yhtä aikaa, kun kehätien parannustyöt saadaan päätökseen. Kehätie Kauselan ja Pukkilan välillä avautuu kokonaisuudessaan liikenteelle 25.11.2022 puolen päivän aikaan.

“Liikenne on kehätien nelikaistaistamisen myötä vilkkaasti liikennöidyllä kehätiellä aiempaa turvallisempaa ja sujuvampaa. Parannukset ovat merkittäviä Turun seutukunnalle, alueen asukkaille, elinkeinoelämälle sekä koko eteläisen Suomen logistiikalle. Myös tien nopeusrajoitus on nyt saatu nostettua 100 kilometriin tunnissa”, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää Väylävirastosta.

Loppuvuoden aikana hankkeessa tehdään vielä viimeistelytöitä koko hankealueella. Ensi keväänä tehdään vielä istutuksia ja muita vihertöitä.  

"Tavoitteenamme on saada rakennustyöt kaikilta osin valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Aika ajoin tiellä voi vielä olla joitain lyhytaikaisia työkohteita ja liikennejärjestelyitä", sanoo hanketta urakoivan Kreate Oy:n projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen.

Kehätien kahdeksan kilometrin mittaista väliä Kauselan ja Kirismäen välillä on parannettu vuodesta 2019 lähtien kahdessa osassa. Hankkeen ensimmäinen vaihe Pukkilan ja Kirismäen välillä valmistui syksyllä 2021. Loppuvuoden aikana valmistuvat toisen vaiheen työt Pukkilan ja Kauselan välillä, jotka käynnistyivät 2020. Hankkeen kustannusarvio on 98 miljoonaa euroa.

Avantin eritasoliittymän osalta rakennustyöt jatkuvat vuonna 2023 Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Liedon kaupungin toimesta. Tällöin rakennetaan Avantin eritasoliittymän rampit ja katuosuudet sekä loppuosuus kehätien varren jalankulun ja pyöräilyn väylästä Kauselan ja Tuulissuon väliltä.