MAN - Nopeaan toimitukseen

”Hankkeen työt ovat edenneet aikataulussa ja Askiston alueen rakentamisesta on tammikuun jälkeen valmiina 86 prosenttia. Tavoitteenamme on, että valtaosa Askiston silta- ja väylätöistä tehdään loppuun kesän aikana. Vantaankoski–Pakkala-alueen viimeistelytyöt valmistuivat hankkeemme osalta viime vuonna”, sanoo projektipäällikkö Antti Koski Väylävirastosta.

Askiston eritasoliittymä avataan kesällä

Hankkeen merkittävimpiin parannuksiin kuuluva Askiston eritasoliittymä avataan kesällä, kun Hämeenkylän suunnan rampit ja katuyhteydet valmistuvat. Askiston suunnan rampit avattiin syksyllä.

”Hankkeessa on tehty runsaasti siltatöitä, sillä Askistossa rakennetaan yhteensä kahdeksan uutta siltaa ja korjataan kaksi vanhaa siltaa. Siltatyöt ovat valmistuneet lukuun ottamatta Vihdintien ja Sänkiniityn kohtia. Myös paalulaattojen rakennustyöt saatiin päätökseen helmikuussa”, Koski kertoo töiden etenemisestä.

Viime kesänä alkanut Hämeenkylän itäisen risteyssillan uusiminen valmistuu kesäkuussa. Lisäksi toukokuussa saadaan valmiiksi Sänkiniityn silta II Pikkujärvenojan kohdalla.

Väyliä viimeistellään kesän aikana

Keväällä jatketaan myös melusuojausten asentamista Kehä III:n pohjoispuolen ajoradan viereen. Kevään aikana valmistuva 3,5 metriä korkea meluseinä suojaa valmistuessaan alueen omakotitaloja sekä läheisiä luonnonsuojelualueita tieliikenteen melulta.

Kevään ja kesän aikana valmistuvat myös Kehä III:n rinnakkaistiet, kun Tavastkullantien lisäksi Askistontie avataan liikenteelle. Tavoitteena on myös saada päällystys- ja viimeistelytyöt Askistossa loppuun kesän aikana.