Scania-juhlakiertue

Cargoteciin kuuluva Kalmar on sopinut kahden satamanosturin (ship-to-shore crane, STS) ja niihin liittyvien varaosien toimittamisesta Curaçao Port Services B.V.:lle. Panamax-kokoisten nosturien avulla asiakas modernisoi kontinkäsittelytoimintonsa Willemstadin konttisatamassa Curaçaossa. Tilaus on kirjattu Cargotecin kolmannen neljänneksen tilauskantaan, ja nosturit on tarkoitus toimittaa vuoden 2019 loppuun mennessä.  

Curaçaon saari eteläisellä Karibianmerellä sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla noin 35 mailin päässä Venezuelan luoteisrannikolta. Willemstadin satama on saaren pääsatama. Tällä hetkellä Curaçao Port Services B.V. palvelee asiakkaita kahdella Nelcon-Kalmar STS-nosturilla terminaalissa, jonka laiturin pituus on noin 400 metriä.

Kalmarilla on yli 40-vuotinen kokemus kiskoilla kulkevien mobiilipukkinosturien ja satamanosturien sekä niihin liittyvien teknisten innovaatioiden kehittäjänä kontinkäsittelyasiakkaille. Kalmar on muun muassa toimittanut ensimmäiset kauko-ohjattavat Triple-E-satamanosturit Rotterdamin satamaan. Curaçao Port Services B.V.:n tilaamien Panamax-satamanosturien ulottuvuus on 39 metriä, nostokorkeus 32 metriä ja nostokapasiteetti tarttujan alla on 40 tonnia.