Scania Super – Koeajokiertue

California Air Resources Board (CARB) avasi 1.8 Clean Off-Road Equipment Voucher Incentive Projectin (CORE) -kannustinprojektinsa toisen kierroksen ja tarjoaa myyntipistealennuksia päästöttömistä tieliikenteen ulkopuolella toimivien laitteiden varusteista. Projektia hallinnoi CALSTART, ja sen rahoitukseen on käytettävissä 125 miljoonaa dollaria, mikä on yli kaksinkertainen määrä verrattuna siihen, kun se ensimmäisen kerran käynnistettiin tammikuussa 2020. Alun perin vain rahtiliikenteelle suunnattu CORE laajenee vuonna 2022 kattamaan rahoitusta kaupallisille satama-aluksille sekä maataloudelle ja rakennusalalle.

Projektiin osallistumista on virtaviivaistettu käytön helpottamiseksi, ja keskeisiä elementtejä ovat mm.:

 • Hyväksytyt osallistujat saavat etuseteleitä myyntipistealennuksiin päästöttömistä tieliikenteen ulkopuolella toimivien laitteiden varusteista, enintään 500 000 dollaria seteliä kohden
 • Ei ole vaatimusta ”romuttaa”, myydä tai poistaa käytöstä olemassa olevia varusteita
 • Lisärahoitusta voi olla saatavilla lataus-/tankkausinfrastruktuurille, heikossa asemassa olevissa yhteisöissä käytettäville laitteille sekä pienyrityksille

-Kalifornia tukee sitoumustaan puhdistaa ilmaa ylikuormitetuissa yhteisöissä ja toteuttaa kuvernöörin toimeenpanomääräyksen ohjeita investoimalla merkittävästi päästöttömiin ajoneuvoihin ja kestävään liikenteeseen, sanoo CARB:n apulaisjohtaja Craig Segall. CORE on erityisesti suunniteltu auttamaan teollisuudenaloja, jotka tällä hetkellä käyttävät tieliikenteen ulkopuolella toimivia laitteita, ja se voi auttaa puhdistamaan ilmaa yhteisöissä, jotka kärsivät eniten ilmansaasteista.

-Virtaviivaistettu prosessi sisältää palautetta ohjelmaan osallistuneilta, ja odotamme suurta kiinnostusta tälle toiselle kierrokselle, sanoo Niki Okuk, CALSTART:n apulaisjohtaja.  Teollisuus jatkaa siirtymistään päästöttömyyteen, ja CORE tarjoaa selkeän markkinasignaalin, joka auttaa tuomaan uusia tuotteita markkinoille.

CORE tukee seuraavia yhdeksää varusteluokkaa:

 • Tieliikenteessä ja sen ulkopuolella käytettävät terminaalitraktorit
 • Kuorma-autoihin ja perävaunuihin asennetut kuljetusten jäähdytysyksiköt (TRU:t)
 • Suuret haarukkatrukit ja rahdinkäsittelylaitteet
 • Lentokentän maatukilaitteet
 • Rautatievaunujen siirto- ja vaihtoveturit
 • Siirrettävät tehoyksiköt (MPU:t) ja liikkuvat maasähkökaapelien hallintajärjestelmät
 • Rakennuskoneet
 • Maatalouskoneet
 • Kaupalliset satama-alukset

Ensimmäisen CORE-kierroksen tuloksena tarjottiin ajoneuvojen ja sähköajoneuvojen tarvikkeille yli 460 etuseteliä yhteensä yli 62 miljoonan dollarin arvosta. Terminaalitraktorit olivat kysytyin laitetyyppi.   

CORE on osa osavaltion laajuista California Climate Investments, -aloitetta, jossa sijoitetaan miljardeja päästökauppadollareita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen, talouden vahvistamiseen, kansanterveyden ja ympäristön parantamiseen sekä merkittävien etujen tarjoamiseen heikoimmassa asemassa oleville yhteisöille, pienituloisten yhteisöille se pienituloisille kotitalouksille.