Scania-Kevätsiivous

Saksassa valtion valtuuttama ajoneuvojen turvallisuutta valvova järjestö KÜS esittää selviä turvallisuusvaatimuksia sähköpotkulaudoille yleisessä liikenteessä.

E-lautojen eli sähköpotkulautojen tulee täyttää Saksan sähkötarkastuslaitoksen turvallisuusvaatimukset (eKFV, ABE tai EBE) pienkulkuneuvoille yleisessä liikenteessä. Niillä tulee olla takana selvästi näkyvissä vakuutuskilpi.

E-lautojen enimmäisnopeus ei saa ylittää 20 km/t eikä omapaino saa ylittää 50 kg. Enimmäisteho ei saa ylittää 500 W. Ajajalta on vaadittava vähintään 14 vuoden ikää. E-lautoja saa käyttää vain pyöräteillä - jalkakäytävällä ja jalankulkutiellä ajaminen on ankaraasti kiellettyä.

E-laudalla ajamisen ehtona on samat promillerajat kuin autolla ajamisessa. Rikkomuksista langetetaan samoja sakkorangaistuksia kuin autolussa aina ajokortin hyllytystä myöten. Kypäräpakkoa ei ole, mutta sen käyttöä suositellaan voimakkaasti. E-lautojen pysäköinnille ja seisottamiselle suositellaan samoja tiukkoja sääntöjä kuin on Itävallan Wienissä.

KÜS:n esitykset ovat saaneet kannatusta Saksan liittopäivillä ja ministeritasoa myöten.