SuperMax – Valmiina töihin!

GAZ-teollisuusryhmä on esitellyt kolme uutuusbussia vientiin: Cruise CNG matkabussin, Vector Next pikkubussin ja LIAZ kaupunkibussin.

Likino bussitehtaan Cruise on 47-paikkainen varustettuna Scanian Euro6-mootttorilla CNG-kelpoisena. Kahdeksan kaasupulloa katolla á 150 l antaa 600 km:n toimintamatkan. Pehmeä ilmajousitus ja kallistuksenvakaajat etu- ja takaakselissa, elektroninen maavaran korkeussäätö, ilmastointi, tietokone, vakionopeussäätö, ESP, kierrähtämissuoja (ROPS), ylä- ja alamäkijarrut, TV/videolaitteet, Wi-Fi, sisä- ja ulkokamerajärjestelmä, peruutuskamera, navi- ja viestintäpääte, kuljettajan makuutila, pentteri, bio-WC, lämpö- ja savuilmaisimet, automaattinen palohälytys, automaattinen sammutusjärjestelmä, ymv.

Arktisille alueille Cruise CNG tarjoaa erikoiseristeitä ympäriinsä, jäädyttimen ja lämmityslaitteen suojaa sekä lisälämmittimiä kuljettajan ja matkustajien tiloihin.

Pikkubussi Vector Next on Pavlovo-tehtaan uutuus, joka rakentuu GAZon Next alustalle. Moottorina on YMZ Euro5. Matkustajapaikkoja on 43-53. Turvallisuusrakenteet, matkustusmukavuus, helppo käsiteltävyys, luotettavuus ja edullinen TCO ovat olleet toteutuksen päätavoitteita. Modulirakenteinen Next-perhe tarjoaa tulevaisuudessa 7-9 metrisiä koreja.

Uusi Liaz-529265 on 12-metrinen matalattia-kaupunkibussi 114 matkustajalle. Moottorina YMZ Euro5. Kuljettajan työpaikka täyttää mukavuuden ja ergonomian kansainväliset standardit. Niiaus kallistaa lattiaa 7 astetta pysäkkikorotukselle. Pyörätuoliluiska ja avarat tilat seisoville matkustajille, savuilmaisin, sammutusjärjestelmä, ilmastointi ja digitalinen reittitaulu kuuluvat varustukseen.