MAN - Vaihtoautot

Finnlinesin matkustajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä kahden ensimmäisen kuukauden aikana, kun uusi Superstar-luokan rahti-matkustaja-alus Finnsirius aloitti reitillä. Uuden laivan palvelukonsepti tarjoaa reitillä parannettuja palveluja niin rahtiasiakkaille kuin matkustajille.

Finnlinesin uusi Superstar-luokan rahti-matkustaja-alus Finnsirius on ylittänyt kaikki odotukset. Laivan aloitettua liikennöinnin Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin yhdistävällä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä 15.9.2023, reitin matkustajamäärä on kasvanut merkittävästi. Kuluneen kahden kuukauden aikana reitillä matkusti reilut 60 prosenttia enemmän matkustajia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Uuden laivan myötä myös ahvenanmaalaiset ovat löytäneet Finnlinesin yhteydet ja matkustajamäärä Ahvenanmaalta niin manner-Suomeen kuin Ruotsiin on noussut huomattavasti.

 Uudet matkustaja-rahtialukset ovat olennainen osa Finnlinesin strategiaa, jonka tavoitteena on tarjota reitille entistä parempia palveluita sekä rahtiasiakkaille että matkustajille. Yhtiön strategian toteutus jatkuu, kun toinen Superstar-alus, Finncanopus, aloittaa Finnsiriuksen parina samalla reitillä vuoden 2024 alussa.

”Olen erittäin tyytyväinen Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välisen reittimme matkustajamäärien kehitykseen. Varsinkin Ahvenanmaan luvut ilahduttavat, sillä tuotamme luotettavia ja miellyttäviä kuljetuspalveluja. Haluamme myös olla vahva kumppani Ahvenanmaan matkailu- ja hotellialalle,” kertoo Finnlinesin matkustajapalvelujen johtaja Marco Palmu.

 Matkustajat voivat nauttia merimatkasta kaikilla aisteillaan, sillä Finnsiriuksen ravintolatarjonta on entistä monipuolisempaa. Laivalla on peräti seitsemän baaria ja ravintolaa. Ruoasta ja juomasta nautitaan panoraamaikkunoiden ja saaristomaisemien äärellä. Tyylikäs spa-osasto ja duty free -myymälä innostaa risteilemään ihan vain huvin vuoksi.

”Finnlines on Superstar-alusten myötä tuonut uuden standardin matkustajapalvelulle tällä Suomen ja Ruotsin välisellä reitillä. Samalla Finnlinesin perusasiat säilyvät: tarjoamme rauhallisen merimatkan, luotettavat aikataulut, tilavan autokannen, jossa on tilaa niin isoille kuin pienille ajoneuvoille, ja keskitymme rentoutumiseen matkan aikana,” sanoo Marco Palmu.

 Uudet Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välisellä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä liikennöivät ropax-alukset ovat osa Finnlinesin 500 miljoonan euron investointiohjelmaa. Ensimmäinen uusi alus aloitti liikennöinnin reitillä 15.9.2023 ja toinen alus aloittaa samalla reitillä vuoden 2024 alussa.