Scania-syystalkoot

USA:n ilmailuviranomainen on hyväksynyt Flytrex-yhtiön ja Causey Aviationin anomuksen elintarvikekuljetuksille droneilla Pohjois-Carolinan Holly Springsissä. Lupa myöntää oikeuden kuljettaa moniroottori-droneilla elintarvikkeita Holly Springs TownCenter kauppakeskuksen ja Ting Park urheilu- ja vapaa-aikakeskuksen välillä. Pääosa reitistä on asumatonta aluetta ylittäen Route 55 moottoriliikennetien.

Flytrex, pääkonttorilla Israelin Tel Avivissa, ja Causey Aviation ovat kehittäneet kuljetusjärjestelmän Holly Springs kaupungin ja kauppakeskuksen omistavan Kite Realty Groupin kanssa. Kuusiroottorinen drone kantaa enimmillään 6,6 lbs painavaa kuormaa 13 km:n edestakaisella reitillä, laskeutuu perillä 80 jalan korkeuteen maasta ja päästää siitä kantamuksensa maahan. Dronella on itselaukaiseva laskuvarjo varmuusvarusteena.

Flytrex aloitti elintarvikekuljetukset dronella Islannin Reykjavikissä vuonna 2017. Seuraavana vuonna se toimitti droneilla ruokaa ja juomia myös Kings Walk golfkentälle Grand Forksissa Pohjois-Dakotassa.

(BC/Aviationweek)