Scania-juhlakiertue

Huhtikuussa 2018 perustettu start-up yritys Adayservice Göteborgissa saa käyttöönsä ensimmäisen sähkötoimisen Streetscooter kaappiauton Ruotsissa. Adayservice on erikoistunut kokoamaan ja kuljettamaan huonekaluja.

- Halusimme alusta lähtien kuljettaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Etsimme sopivaa sähköllä toimivaa autoa, jonka kaappilavalle mahtuisi huonekaluja. Se osoittautui yllättävän vaikeaksi. Meille tarjottiin ratkaisuksi kaasulla toimivia autoja, mutta pidin pääni, halusin sähköllä toimivan, ja se löytyi lopulta Saksasta, yrityksen toimitusjohtaja Daniel Adolfsson sanoo.

Streetscooter on Saksan Postin ja DHL:n omistama pari vuotta sitten Aachenin kaupunkiin Bombardierin entiseen raitiovaunutehtaan tilohin perustama sähköautojen valmistuslinja. Tarkoitus oli tehdä omaan käyttöön postipaketteja kuljettava sähköauto, mutta ennätysmopeasti Streetscooteriksi ristitystä autosta tuli menestystuote, jonka markkinointi laajeni Saksan rajojen ulkopuolelle Euroopanlaajuiseksi ja valmistusmäärä moninkertaistui.

Suomessa kysytään hyvällä syyllä: milloin Suomen Posti huomaa Streetscooterin? Onhan Suomen Postilla jo ennestään kokemuksia sähkö-jakeluautojen käytöstä kuljetustoimissaan.