Scania-juhlakiertue

DAF Trucks on tänään toimittanut ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kuorma-autonsa Jumbolle, alankomaalaiselle supermarketketjulle. CF Electric on DAF:n ja VDL:n kehitysyhteistyön tulosta, ja Jumbo tulee käyttämään sitä Alankomaiden eteläosissa sijaitsevien myymälöidensä tavarantoimituksiin. Jumbon toimitusjohtaja Frits van Eerd vastaanotti DAF CF Electric -kuorma-auton avaimet DAF Trucksin puheenjohtajalta Harry Woltersilta ja VDL Groepin puheenjohtajalta ja toimitusjohtajalta Willem van der Leegteltä.

Ensimmäisen DAF CF Electric -kuorma-auton käyttöönotto on iso merkkipaalu DAF Trucksille, VDL:lle ja Jumbolle. Täysin sähkökäyttöisen DAF-hyötyajoneuvon toimitus käynnistää sarjan sähkö- ja hybridikuorma-autojen pitkän aikavälin kenttätestejä.

- Kuljetussektori tulee muuttumaan merkittävästi tulevaisuudessa. Sähköisistä kuorma-autoista on tulossa kaupunkikuljetusten uusi normi. Ei tänään eikä vielä ensi vuonna, mutta varmasti lähitulevaisuudessa. Olen erityisen ylpeä siitä, että olemme tänään käynnistäneet laajamittaiset kenttätestit, jotka DAF suorittaa yhteistyössä VDL:n ja Jumbon kanssa. Tämän projektin myötä saamme kerättyä paljon hyödyllistä tietoa ja kokemusta sekä teknisistä että toiminnallisista näkökohdista. Niiden avulla voimme varmistaa, että lopullinen sarjatuotantomallimme tarjoaa ihanteellisen ratkaisun tulevaisuuden markkinoiden tarpeisiin, sanoo Harry Wolters. 

Erittäin hiljainen DAF CF Electric pystyy tekemään kuljetuksia noin 50 kilometrin toimintasäteellä päästämättä lainkaan paikallisia päästöjä. Jumbon jakelukeskukseen Veghelissä on asennettu latausasema kuorma-autojen latausta varten. V-Storage, VDL Groepin ja Scholt Energy Controlin yhteisyritys, tutkii yhdessä alankomaalaisen tutkimuskeskuksen TNO:n kanssa mahdollisuutta asentaa aurinkopaneeleja latausasemien energianlähteeksi.

DAF CF Electric

DAF CF Electric on 4x2-vetoautoyksikkö, joka on kehitetty jopa 37 tonnin tiekuljetuksiin kaupunkialueilla, joilla yksi- tai kaksiakseliset perävaunut ovat tavallisia. Kuorma-auton perustana toimii DAF CF (Vuoden 2018 kansainvälinen kuorma-auto), ja se on täysin sähkökäyttöinen VDL:n E-Power -tekniikan ansiosta. Edistynyttä voimansiirtoa pyörittää 210 kW:n sähkömoottori, jonka virtalähteenä toimii kokonaiskapasiteetiltaan 170 kWh:n litiumioniakku. CF Electric -mallin toimintamatka on noin 100 kilometriä, mikä tekee siitä ihanteellisen suurten määrien kuljetukseen kaupunkijakelussa. Akun pikalataus onnistuu 30 minuutissa ja täyteen latautuminen vie vain 1,5 tuntia.