Scania-Markkinajohtaja

Med sitt nya förvärv täcker Best transport hela Danmark inom timmar och många europeiska städer inom ett dygn.

Best transport klev in på den danska marknaden hösten 2017 genom att köpa Last mile services. Därigenom fick de ett etablerat fäste i Köpenhamn. Planer har dock funnits på att öka sin täckning och nu är det klart att man förvärvar Kurérgruppen Danmark, något som inte bara gör att man når ut till hela den danska befolkningen inom några timmar. Dessutom öppnar man sina transporter så att man når många städer på kontinenten inom 24 timmar.

– Vi har under en längre tid noggrant följt Kurérgruppen och imponerats över hur ledningen har utvecklat bolaget inom flera områden. Best transport och Kurérgruppen har gemensamma värderingar, där kundfokus och engagemang för kundens affär är central, vilket är oerhört viktigt när vi nu går samman. Jag är därför övertygad om att förvärvet av Kurérgruppen kommer bidra till att kunder både i Danmark och Sverige över tid kommer dra nytta av ett expanderande Best transport, säger Niklas Knight, vd för Best transport, i ett pressmeddelande.

Kurérgruppen grundades 1998 och har specialiserat sig på expressleveranser. Omsättningen ligger på 30 miljoner danska kronor och huvudkontoret ligger i Tåsterup utanför Köpenhamn. Man har också en filial i Århus.

(Transportnet.se)