MAN - Vaihtoautot

Romutuspalkkiolla rahaa valtion kassaan

Auto- ja liikennetoimittajat ry esittää, että valtio ottaisi uudelleen käyttöön romutuspalkkion vuosien 2024 ja 2025 aikana.

Uuden romutuspalkkion pitäisi kohdistua nimenomaan uusien autojen hankintaan. Edellinen romutuspalkkio vuosina 2020–21 ei lisännyt kovinkaan paljon uusien autojen myyntiä, koska lähes kaksi kolmannesta romutuspalkkioon varatusta rahasta käytettiin sähköpolkupyörien hankintaan. Niinpä valtio ei saanut romutuspalkkiosta takaisin autovero- tai alv-hyötyjä kuten vaikkapa vuoden 2018 romutuspalkkiossa.

Lue lisää...


Uutta energiaa kylmäkontteihin


Thermo King E-COOLPAC -akkuratkaisut on suunnitellut, testannut ja valmistanut sveitsiläinen energiajärjestelmien kehittäjä AKSA (AKSA Würenlos AG) yhteistyössä Thermo Kingin kanssa. Akkugeneraattoriratkaisu mahdollistaa kylmäkonttien päivittäiset kuljetukset ja satamasta jakelukeskukseen siirrot ilman suoria päästöjä. Täysin dieselvapaana se mahdollistaa kuljetusyritysten pääsyn erittäin vähäpäästöisille ja nollapäästöisille vyöhykkeille sekä matalan melun kaupunkialueille.

ECS on ensimmäinen logistiikkayhtiö, joka hyödyntää Thermo Kingin E-COOLPAC -akkugeneraattoripaketin etuja kylmäkonttien energialähteenä.

Lue lisää...


Kamux hyötyajoneuvot Kamux Worx -konseptin alle

(Kuva: Arto Marttinen, Kamux)

Kamux on brändännyt hyötyajoneuvot nyt Kamux Worx -konseptin alle. Kamux Worxin asiakkaat ovat tyypillisesti pienyrittäjiä, jotka tarvitsevat juuri heidän työhönsä sopivalla tavalla varustellun auton.

Eri ammattialoilla vaatimukset varustelun suhteen vaihtelevat paljon. Kamuxin yhteistyökumppanit asentavat autoon asiakkaan tarpeen mukaisesti esimerkiksi hyllystöt, turvavarusteet, jatko-ohjaamot tai huomiovalot.

Lue lisää...



Jokaisen uuden Scanian mukana myös kuljettajakoulutus

Vuoden 2024 alusta alkaen jokaiseen uuteen Scania kuorma-autoon on kuulunut kiinteänä osana ProDrive kuljettajakoulutus. Scania ProDrive on Scanian ja CAP-kouluttajien toteuttama koulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on optimoida asiakkaan hankkiman uuden Scanian tekninen osaaminen ja polttoainetaloudellisuus.

Lue lisää...


Traficom osallistuu maailmanlaajuiseen merikartoitusprojektiin

Suomi ja muut Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä globaalissa merikartoituksessa. Pohjoismaiden Merikartoituskomissio liittyi ensimmäisenä alueellisena komissiona Seabed 2030 -projektiin, joka pyrkii kartoittamaan kaikki maailman meret vuosikymmenen loppuun mennessä. Suomea kartoitusprojektissa edustaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kansainvälinen yhteistyöprojekti edistää varsinkin merten kestävää käyttöä, meriympäristön suojelua, merenkulun turvallisuutta sekä avoimen datan jakelua.

Lue lisää...


Katsastusten vikatilastot: miltei joka viides sähköauto hylättiin

(Kuva: Traficom/Matti Immonen)

Suomessa tehtiin vuonna 2023 yli 2,1 miljoonaa henkilöauton määräaikaiskatsastusta, joista 28,2% päättyi hylkäykseen. Hylkäysprosentti pysyi lähes muuttumattomana edellisvuoteen verrattuna. Samaan aikaan sähköautojen katsastuksissa todettiin merkittävää lisäystä niin katsastusten määrässä kuin hylkäysprosenteissakin. Vuodessa sähköautojen hylkäysprosentti on kasvanut lähes 7 prosenttiyksikköä, nousten 11,7 prosentista 18,4 prosenttiin.

Lue lisää...


Tesla takaisinkutsuu 4 000 Cybertruckia - kaasupoljin voi jumittua

Tesla vetää takaisin lähes 4 000  sähköistä Cybertruck-lava-autoaan, koska kaasupoljin voi juuttua jolloin ajoneuvo kiihtyy hallitsemattomasti. Ongelma tuli tunnetuksi Tiktok-videon kautta, jossa kuljettaja kertoi pelottavasta kokemuksestaan. Hän osoitti, kuinka kaasupolkimen koristesuojus löystyi, liukui eteenpäin ja juuttui, kun sitä painettiin.

Lue lisää...


Yhteiskirje EU:lle turvallisemman kuorma-autopysäköinnin puolesta

EU:n liikennekomissaarille Adina Văleanille osoitetussa yhteiskirjeessä Euroopan kuljetustyöntekijöiden liitto (EFT), kansainvälinen tiekuljetusliitto (IRU) ja Euroopan turvallinen pysäköintijärjestö (ESPORG) ovat kehottaneet Euroopan komissiota jatkamaan ponnistelujaan turvallisten kuorma-autojen pysäköintialueiden (SSTPA) lisäämisessä Euroopassa kaudelle 2025–2027.

Lue lisää...


Mercedes-Benz Trucks ”Rikkoi äänivallin!”


Kuljetusyritykset, jotka asettavat suuria vaatimuksia kalustonsa toimintamatkalle hyötyvät erityisesti tulevaisuudessa 1 000 kilowatin megawattilatauksesta.

Mercedes-Benz Trucksin tuotekehittäjät ovat ensimmäistä kertaa onnistuneet ladanneet viime vuonna esitellyn eActros 600:n prototyypin megawatin latausasemalla Mercedes-Benz Trucksin kehitys- ja testauskeskuksessa.

Lue lisää...


IRU, ETF vaativat EU:n toimia kolmansien maiden kuljettajien oikeuksien ja ehtojen osalta

 

Euroopan tieliikenteen työmarkkinaosapuolet IRU ja Euroopan kuljetustyöntekijöiden liitto (ETF) allekirjoittivat ja luovuttivat yhteisen julistuksensa eurooppalaisen kehyksen luomisesta EU:ssa sijaitsevissa yrityksissä työskentelevien kolmansien maiden kuljettajien työolojen parantamiseksi EU:n työllisyyden ja sosiaalisten oikeuksien komissaari Nicolas Schmitille.

Lue lisää...


Milence tuli jo Ruotsiin

Daimler Truckin, Tratonin ja Volvo Ab:n yhteisyritys latausverkoston perustamiseksi Eurooppaan on noussut maihin myös Pohjoismaihin, ensimmäiseksi Ruotsiin. Ensimmäinen Milence-latausasema tulee Ruotsin Varbergiin E6-tielle lähelle liittymää 55-tielle.

Lue lisää...


Tilauslentoyhtiöt sitoutuivat ostamaan Electron 5 -lentotakseja

Pari lentotaksioperaattoria on sopinut lisäävänsä Electron Aerospacen suunnittelemat neljän matkustajan sähkökoneet laivastoonsa. Saksalainen Air2E ja yhdysvaltalainen Hopscotch Air allekirjoittivat tällä viikolla yhteisymmärryspöytäkirjat, jotka kattavat määrittelemättömän määrän Electron 5 -malleja ja maksuaikataulun, mikä nosti hollantilaisen start-up-yrityksen mahdollisten tilausten määrän lähes 200 miljoonaan euroon.

Lue lisää...


Wilbur Air liikennöi Electran eSTOL-lentokoneita Australiassa

Australian Advanced Air Mobility (AAM) -konserni Skyportz perustaa uuden tytäryhtiön, joka liikennöi sähkö- ja hybridi-sähkölentokoneita. Uusi Wilbur Air -operaatio ilmoitti tällä viikolla aikovansa hankkia jopa 100 Electran yhdeksän matkustajan eSTOL-lentokonetta, ja se lentää niitä reiteillä, jotka käyttävät Skyportzin suunniteltua vertiportti-verkostoa useissa Australian kaupungeissa.

Lue lisää...


SAFRA testasi HYCITY vetybussia Ranskan Alpeilla

SAFRA on saanut päätökseen HYCITY vetybussinsa esittelyn lumisessa Tarentaise-laaksossa yhteistyössä HYmpulsionin ja Gaz Electricité de Grenoblen (GEG) kanssa.

Tämä testi suoritettiin 9.-10. huhtikuuta, ja se alkoi Moûtiersin vetylatausasemalla Hympulsion-verkostossa.

Lue lisää...


Karsan e-JEST ja e-ATAK johtajia Euroopassa neljänä peräkkäisenä vuotena

Sähköisen ja autonomisen joukkoliikenteen muuttamisen edelläkävijänä Euroopassa Karsan tekee vaikutuksen sähköautoillaan. Karsan tarjoaa edistyksellistä teknologiaa sisältäviä liikkumisratkaisuja, joiden visiona on olla "Askeleen edellä liikkuvuuden tulevaisuudessa", ja säilyttää keskeisen roolinsa Euroopan sähköisen joukkoliikenteen mullistamisessa innovatiivisilla tuotteillaan. Karsan, joka on lähes hallinnut Euroopan sähköisten minibussien markkinoita e-JEST-mallillaan, pitää e-ATAK:n ansiosta kärkeä sähköisten midibussien markkinoilla.

Lue lisää...