MAN - Vaihtoautot

Volvo Trucks esittelee turvajärjestelmän, etäisyysvaroittimen, joka auttaa kuorma-autonkuljettajia pitämään turvavälin edellä ajavaan ajoneuvoon ja siten välttämään vaarallisia tilanteita. Peräänajo-onnettomuudet muodostavat noin 20 prosenttia kaikista vakavista raskaille ajoneuvoille sattuneista törmäyksistä.

- Etäisyysvaroitin on saatavana Volvo FH-, Volvo FH16-, Volvo FM- ja Volvo FMX-kuorma-autoihin, jotka on valmistettu vuonna 2018 viikolla 23 ja siitä eteenpäin. Kuorma-autot on lisäksi varustettava Volvo Trucksin automaatisella hätäjarrutus- ja törmäysvaroitinjärjestelmällä.

- Etäisyysvaroitin on suunniteltu helpottamaan kuorma-autonkuljettajien työtä ja pitämään aina turvaetäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon.

- Jos havaitaan, että ajoneuvot ovat lähempänä toisiaan kuin 1,5–3,5 sekunnin turvaväli edellyttää, tuulilasiin syttyy punainen valo. Jos kuljettaja ei hidasta ajonopeutta, törmäysvaroitusjärjestelmä aktivoituu ja varoittaa kuljettajaa voimistuvilla äänimerkeillä ja visuaalisilla varoitussignaaleilla. Tämän jälkeen hätäjarru kytkeytyy toimintaan tarvittaessa.

- Volvo Trucksin hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin on saatavana Volvo FH-, Volvo FH16-, Volvo FM-, Volvo FMX-, Volvo FE- ja Volvo FL -malleihin.