MAN - Vaihtoautot

Lumiaurojen valmistaja Mählers jatkaa tuotevalikoimansa laajentamista. Nyt yhtiöltä tulee markkinoille hydraulikäyttöinen pyörivä harjatela SOP-LB2800, joka soveltuu sekä kuorma-autoihin että pyöräkuormaajiin. Harjatelan ”aktiivinen” kellunta-asento pitää pintapaineen tasaisena ja seuraa alustan profiilia. Ainutlaatuisen toiminnon ansiosta harjan paine jakautuu tasaisesti koko telalle peruskoneen/ajoneuvon asennosta riippumatta. Tämän myötä myös harjan käyttöikä on pidempi.

- Testiemme mukaan aktiivinen kellunta-asento vähentää harjojen kulumista ja parantaa toimintatehoa merkittävästi, sanoo uuden harjatelan kehittämisessä mukana ollut suunnittelija Oscar Nyberg Mählersiltä.

LB2800-harjatela kääntyy ±35 astetta, ja siihen voi asentaa sivullesiirron sekä kastelutoiminnon erillisellä vesisäiliöllä. Harjatelan kehityksessä on ajateltu helppoa huollettavuutta, ja siksi esimerkiksi harjarenkaiden vaihtaminen sujuu nopeasti, vain muutamalla yksinkertaisella liikkeellä.

Mählers ilmoittaa, että Harjatela LB2800 on tilattavissa Machine-Expo 2019 -messuilla tapahtuvasta ensiesittelystä alkaen.